Baro'da açlık grevi başladı!

Tutuklu aileleri, cezaevlerinde sürdürülen açlık grevine dikkat çekmek üzere Diyarbakır Barosu’nda 3 günlük açlık grevi eylemi başlattı.

Baro'da açlık grevi başladı!

Bir süredir cezaevlerinde sürdürülen açlık grevlerine destek vermek ve kamuoyu oluşturmak üzere Diyarbakır'da bir araya gelen Tutuklu Aileleri, Diyarbakır Barosu Seminer Salonu’nda 3 günlük açlık grevi eylemi başlattı. Eylemde, tutukluların fotoğrafları taşındı.

‘ÖLÜM GEREKİYORSA BİZ ÖLELİM’

Baro'nun salonunda ger çekleştiren eylemle ilgili açıklama yapan ve kendilerine Barış Anneleri Meclisi üyesi ünvanı veren tutuklu yakını Nezahat Teke, Baroda bulunan tüm annelerin evlat hasreti ve evlat acısı çektiğini öne sürerek, baroda eyleme başlamalarının nedenin açlık grevleri olduğunu söyledi.

Teke, “Baro adalet ve hukuk yeridir. Bizler de tüm tutuklu anneleri gibi çocuklarımızın durumunu görüyoruz ve nerede sesimizi yükseltebiliriz diyoruz. Leyla Güven bugün 154 gündür açlık grevindedir ve ölümle pençeleşiyor. Bizler de çocuklarımız ölmesin diye burada eyleme başladık. Madem çocuklarımız aç kalıyor, bizler de burada 3 gün boyunca oturma eylemi yapıp açlık grevine gireceğiz. Görüşe gidip geldik, çocuklarımızı gördük, gözümüze uyku girmiyor. Ölüm gerekiyorsa biz ölelim. Tüm dünyaya diyoruz, herkesin hakkı vardır” dedi.

Şuana kadar 7 kişinin cezaevinde öldüğünü söyleyen Teke, artık çocuklarının tabutlarının gelmesini istemediklerini  ifade ederek “Çocuklarımıza kulak vermeyen vicdansızdır. Baro da kusurumuza bakmasın, herkes sesimizi duysun. Tek isteğimiz var çocuklarımız ölmesin” diye konuştu.

‘TALEPLER MEŞRU VE HAKLI’

Baro Başkan Yardımcısı Gazal Bayram Koluman ise açlık grevi eyleminin talebinin meşru ve hukuki olduğunu öne sürerek, tutuklu yakınları olarak başlatılan oturma ve açlık grevi eylemini ise anlaşılır ve kabul edilir bulduğunu ifade etti. Devam eden açlık grevi eyleminden en çok etkilenenlerin tutuklu anneleri olduğunu belirten Koluman, annelerin taleplerinin kendilerinin talebi olduğunu viddia etti. Koluman, “Baromuz, insan haklarını savunan ve yaşam hakkını kutsayan bir kurumdur. Burada böylesi bir eylem başlatmanızı haklı buluyorum. Çünkü binlerce tutuklu şuan bulundukları cezaevlerinde açlık grevi eylemi başlatmış durumda. Ve talepleri de gayet meşru ve haklı. Bu anlamda sizlerin başlatmış olduğunuz eylemin talebini haklı bulduğumu belirtmek istiyorum. Baromuz sizlerindir. Baromuza hoş geldiniz. Sizlerle olduğumuzu bilmenizi istiyorum” diye konuştu.

Baro Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Çelebi de tutuklu ailelerinin baroya gelmesinin hukuka olan inancın bitmediğinin işareti olduğunu ifade ederek, baronun her daim tutsak yakınlarının yanında olmayı sürdüreceğini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz