Bartın Şehir Ormanı, bakımsızlıktan harabeye döndü

Bartın'da, 2011'de yapılan düzenlemeler ile piknik alanı olarak halkın kullanımına açılan Şehir Ormanı'nın bakımsız hali tepki çekti.

Bartın Şehir Ormanı, bakımsızlıktan harabeye döndü
Bartın Orman İşletme Müdürlüğü, 2011'de Hürriyet Mahallesi'ndeki çam, kızılcık, gürgen ve meşe ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanı, yaptığı düzenlemeler ile 'Bartın Şehir Orman'ı adıyla halkın kullanımına açtı. 1300 metrelik yürüyüş parkuru bulunan, kameriyeler, tuvaletler, mescit ve kuş gözlem kulesi gibi düzenlemeler ile Bartın Şehir Ormanı, büyük ilgi gördü. Ancak Şehir Ormanı, geçen sürede bakımsızlık nedeniyle harabeye döndü. Girişinde bekçi bulunmayan piknik alanında kameriyeler, piknik masaları yıkılırken, camları kırılan mescit ve tuvaletler çöplüğe döndü.
Bartın Orman İşletme Müdürü Mahmut Şentürk, Bartın Şehir Ormanı'nın işletmesini 11 ay önce özel bir firmaya ihale ile verdiklerini belirterek, "Ancak ihaleyi alan kişi kent ormanında hiçbir çalışma yapmadı. Biz 2 kez kendilerine resmi uyarıda bulunduk. Ancak değişen bir şey olmayınca ihaleyi 10 gün önce iptal ettik. Şimdi orada yeni bir düzenleme yaptıktan sonra yeniden ihaleye çıkacağız" dedi. Şentürk, şehir ormanında piknik yapan vatandaşların da daha duyarlı olmalarını istedi.

DHA
 

Kaynak: Diyarbakır Söz