Bismil'de Engelsiz Yaşam Merkezi'nin temeli atıldı

Bismil Belediyesi tarafından Engelsiz Yaşam Merkezi inşaatının temeli atıldı.

Bismil'de Engelsiz Yaşam Merkezi'nin temeli atıldı

Bismil Belediyesi tarafından yaptırılacak Engelsiz Yaşam Merkezi inşaatının temeli atıldı. Merkezin temeli Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bismil İlçe Eşbaşkanları ve yöneticileri, Bismil Belediye Başkanı Gülşen Özer, Belediye Meclis Üyeleri, Bismil Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Atilla Yenisoy ve ilçe halkının katılımıyla atıldı.

Başkan Özer, sosyal belediyecilik ilkesini esas alarak gerçekleştirdikleri projelerine yenisini kattıklarını belirterek, yaşamın bir parçası olan engelsizler için attıkları adımın önemli olduğunu söyledi.

'YILLARDIR KİMSENİN YAPAMADIĞINI YAPTINIZ'

Bismil Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Atilla Yenisoy  da yıllardır talep etikleri merkeze kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.  Yenisoy, “Yıllardır tek talebimiz olan Engelsiz Yaşam Merkezi’nin hayata geçirilmesi için çalmadığımız kapı kalmadı ama Bismil Belediye Eşbaşkanlarımız bizim ricamızı kırmayıp kısa sürede bu projeyi hayata geçirdi. Bizler Belediyemize ve Eşbaşkanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Yıllardır kimsenin yapamadığını sizler yaptınız” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz