Görüş Bildir

Camiler cıvıl cıvıl

Yorucu bir okul maratonunun ardından çocuklar, Kur’an-ı Kerim öğrenmek amacıyla camilerin yolunu tuttu.

Camiler cıvıl cıvıl

Okulların tatil edilmesinin ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" sloganıyla 8 hafta sürecek, Yaz Kur’an kursları tüm Türkiye’de olduğu gibi Diyarbakır'da da dün itibariyle start aldı.

Yorucu bir eğitim maratonun ardından Kur’an-ı Kerim öğrenmek için kendilerine en yakın camiye gelen çocuklarla birlikte camiler cıvıl cıvıl oldu. Velileri tarafından camilere getirilen çocuklar, kayıt formunu doldurarak kursa kayıt oldu. Kaydolan öğrencilere yaş aralığına göre İslami kitaplar verildi. İlk derslerini alan çocuklar, ders aralarında ise cami bahçesinde çeşitli oyunlar oynadı.

HABER MERKEZİ

2018-2019 eğitim-öğretim yılının sona ermesinin ardından milyonlarca öğrenci, Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenmek amacıyla yaz Kur'an kurslarına akın etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün bu yıl "Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" sloganıyla bugün itibariyle başladı. Her yıl milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği Yaz Kur'an kursları, 17 Haziran 2019 Pazartesi günü 90 bini aşkın cami ile binlerce Kur'an kursunda başladı.

CAMİLER CIVIL CIVIL

Kur'an kursuna ve camilere gelen milyonlarca çocuk, personellerin yardımıyla tecvitli Kur'an-ı Kerim eğitimi, kısa sure ve dualarla birlikte beş vakit namazın nasıl kılmayı öğrenecekler. Bu yıl kurslara gelen öğrencilere, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ücretsiz "Dinimi Öğreniyorum" ders kitabı ve "Etkinlik Kitabı" dağıtıyor. 2019 Yaz Kur'an Kursları 8 hafta boyunca devam edecek. Çocuklarını Yaz Kur'an kurslarına kaydettirmek isteyen veliler, camiler ve müftülüklere başvurabilecek.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi