Cenaze töreninde siyasiler buluştu!

DTSO Başkanı Mehmet Kaya’nın eşi Emel Kaya için Diyarbakır'da cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye AK Parti, HDP ve İyi Partileler bir araya geldi.

Cenaze töreninde siyasiler buluştu!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, 30 yıllık hayat arkadaşı Emel Kaya tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

SON GÜNLERİNİ YAŞADI

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, 30 yıllık hayat arkadaşı Emel Kaya, yaklaşık 1 yıldan bu yana kanser ile mücadele veriyordu. Hastalığı en son aşamasına gelen Kaya, yurt dışında gördüğü tüm tedavilere rağmen olumlu anlamda sonuç alamayınca memleketine dönmek istedi.

VEFATI AİLEYİ YASA BOĞDU

Diyarbakır’da bir hastanede tedavisini sürdüren Kaya, önceki gün fenalaştı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Emel Kaya sabaha karşı yaşamını yitirdi. Kaya’nın vefatı başta 30 yıllık hayat arkadaşı DTSO Başkanı Mehmet Kaya ve iki çocuğu olmak üzere tüm Kaya ailesi ve akrabaları ile sevenlerini yasa boğdu.

YENİKÖY’DE DEFNEDİLDİ

Merhume Kaya için Yeniköy Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Yeniköy Mezarlığı’nda bulunan aile kabristanına defnedildi.

SİYASİLER CENAZEDE BULUŞTU

Emel Kaya’nın cenaze törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı ve AKP Diyarbakır Milletvekili Adayı Mehmet Mehdi Eker, eski bakan ve İYİ Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Mehmet Salim Ensarioğlu, HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, bazı HDP eski milletvekilleri, Diyarbakır AKP eski Milletvekili Kutbettin Arzu, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Diyarbakır Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Diyarbakırlı yazar ve sanatçıların yanısıra, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Mehdi Eker, HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar ile tokalaşarak ayak üstü kısa sohbet etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz