CHP'den, THY'de işten çıkarılanlara destek ziyareti

CHP İl Başkanı Salıcı: ''Buradaki direnişiniz ve hak mücadeleniz ne kadar devam ederse CHP, o güne kadar sizin yanınızda olacak. Size her türlü desteği vermeye hazırız''

CHP'den, THY'de işten çıkarılanlara destek ziyareti

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, parti olarak, THY'de işten çıkarılanlara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Salıcı ve CHP İstanbul il yönetim kurulu üyeleri, THY tarafından, iş yavaşlattıkları gerekçesiyle işten çıkarıldıkları öğrenilen gruba destek ziyaretinde bulundu.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katında toplanan grubu ziyaret ettikten sonra açıklama yapan Salıcı, ''dün başlatılan direnişe Meclis'te CHP milletvekillerinin destek verdiğini'' belirterek, ''Torba yasa içinde korsan taksilerle ilgili düzenleme, itfaiye erlerinin haklarıyla birlikte aynı torbaya konarak, temel bir işçi hakkı olan grev hakkı engellendi. AKP milletvekilleri de Sayın Erdoğan'ın verdiği talimatla bu torba yasayı geçirdiler. Siz bugün buradasınız, biz de buradayız. Sizin direnişiniz ne kadar sürerse, CHP'nin desteği de o kadar büyük olacak'' diye konuştu.

Salıcı, ''Türkiye'de 12 Eylül rejiminin grev yasağı getiremediği hava yollarına, bugün ileri demokrasi adı altında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın grev yasağı getirdiğini'' öne sürerek, şunları kaydetti:

''Hava yolu çalışanları bu baskıyı karşılayacak, bu baskıya karşı mücadele verecek. Bizler de size destek olacağız. 12 Eylül referandumunda 'sendika seçme hakkınız olacak, evet deyin' dediler, sizi sendikasızlaştırmaya çalışıyorlar. Sizin grev hakkınızı almaya çalışıyorlar. Bunu da yemeyeceğiz. Bu yasayı da sonuna kadar protesto edeceğiz. Sizin buradaki direnişiniz ve hak mücadeleniz ne kadar devam ederse, CHP o güne kadar sizin yanınızda olacak. Size her türlü desteği vermeye hazırız. Çadır kurarsanız beraber yatacağız, hava soğuksa beraber üşüyeceğiz, sıcaksa beraber terleyeceğiz.''

Salıcı, daha sonra gruptaki işçilere ve görevli Çevik Kuvvet ekiplerine karanfil dağıttı.

 

Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ayçin

 

THY tarafından iş yavaşlattıkları gerekçesiyle işten çıkarıldıkları öğrenilen gruba, İşçi Partisi İstanbul İl Başkanlığı'ndan bir grup da destek ziyaretinde bulundu.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, arkadaşlarının, ilk günden başlattıkları ''özverili çalışmama'' hakkını kullandıklarını ve bunun mücadelesini devam ettirdiklerini belirtti.

Ayçin, şunları kaydetti:

''SMS üzerinden yapılan tebligatlar var, ancak THY yönetiminin net olarak açıklamasını bekliyoruz. Bu arkadaşların gerçekten iş akitleri feshedilmiş midir, edilmemiş midir? Eğer iş akdi feshedilecekse, yasalarda nasıl, ne şekilde yapılacağı belirtilmiştir. Ankara'da Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerle görüştük, AK Parti hariç. Cumhurbaşkanlığı'nı ikna etmeye çalışıyoruz, oradan da geçerse CHP, Anayasa Mahkemesi'ne götürmenin hazırlıklarını yapıyor. Anayasa Mahkemesi'nden de sonuç alamazsak, AİHM'e götüreceğiz.''

Ayçin, şu an SMS ve mail yoluyla bildirim yapılan arkadaşlarının sayısının 300 olduğunu aktararak, ''İşten çıkarmalar tabii ki caydırıcı oldu. İşten çıkarılan her işçi işine dönmek istediği gibi, içerdeki işçi de işini kaybetmemek için dışarıdaki arkadaşına sahip çıkma cesareti bile gösteremiyor. Dün burayı özelleştirirken buranın stratejik bir iş yeri olduğunu unutanlar, bugün buradaki çalışanların anayasal hakları ellerinden alınınca demokratik bir tepki ortaya koyunca buranın stratejik bir iş yeri olduğunu hatırlıyorlar. Bütün haklarımızı sonuna kadar kullanacağız ve vazgeçmeyeceğiz'' şeklinde konuştu.

Bu arada, DİSK-Tekstil İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Muzaffer Subaşı da Hava-İş'in ve THY çalışanlarının grev hakkı mücadelesini desteklediklerini bildirdi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz