Çiftçiler dolandırıldı

ŞANLIURFA Şanlıurfa Zahireciler Borsası'nda aralarında şehit babasının da bulunduğu 40 esnaf, yaklaşık 6 milyon lira dolandırıldıklarını öne sürerek suç duyurusunda bulundu.

Çiftçiler dolandırıldı

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 300 iş yerinin bulunduğu borsada bir grup esnaf, aynı yerde iş yapan M.A, L.B. ve İ.B'ye 6 milyon tutarında hububat sattı. Uzun süredir paralarını alamayan ve söz konusu kişilere ulaşamayan vatandaşlar mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Mağdur olan esnafı ziyaret eden Zahireciler Borsası Başkanı Feridun Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, borsada alış verişlerin güven üzerinde yapıldığı için çeksenet gibi resmi evraklar kullanmadıklarını belirtti.

ESNAFLAR DOLANDIRILDI

Borsada 40 esnafın yaklaşık 6 milyon lira dolandırıldığını aktaran Turan, "Hem esnafımız hem de çiftçiler mağdur. Bu mağduriyetin giderilmesi için üst makamlara durumu ilettik. Esnaflar olarak bir an önce bu şahısların yakalanmasını istiyoruz." diye konuştu.

Zahireciler Borsasında 25 yıllık esnaf olan şehit babası İsmail Çiftçi (55) ise, 300 bin lira dolandırıldığı iddia ederek, şunları kaydetti:

"Burada açık usul arttırmayla hububat satıyoruz. Burada alımsatım işlerimiz güven itibarıyla yapılmaktadır. Genellikle alışverişte 1015 günlük süre isteniyor. Bunun için senet ve çek kullanmıyoruz. Bu şahıslar da buraya gelerek, iş yeri açmışlar. Bizler de onlara güvenerek mal verdik ama 40 esnafı dolandırarak, herkesi mağdur ettiler. Beni de 300 bin lira dolandırdılar. Bu kadar insanları mağdur etmelerini vicdanen nasıl kabul ediyorlar. Bunların mutlaka cezalandırılmasını istiyorum."

Murat Ayneli de, organize bir şekilde dolandırıldıklarını ifade ederek, yetkililerin bu sorunu çözmesini istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz