Çocuğumu istiyorum

Diyarbakır'da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin, HDP il binası önündeki oturma eylemi 102'inci gününde de devam ediyor.

Çocuğumu istiyorum

2014'te İstanbul Arnavutköy'de 'Bana iş buldular, işe gidiyorum' diyerek evden çıkıp dönmeyen oğlu Tuncay (19) için 13 Eylül'de oturma eylemine başlayan Şevket Bingöl, Hatice Ceylan'ın oğlu Zafer Ceylan'a kavuşmasının çocuklarının dönmesi konusundaki umutlarını daha da artırdığını söyledi.

CAFER CEYLAN'IN DÖNMESİ UMUTLARINI ARTIRDI

Oğlu Tuncay'a kavuşmadan HDP önündeki eylemden ayrılmayacağını belirten Bingöl, şunları söyledi: "101 gündür buradayız. Umudumuz vardır. Ama tabii ki Hatice Ceylan’ın oğlu geldi, umudumuz daha da çoğaldı. Daha da çok sevindik. Sanki ailemizden biri gelmiştir. O da bizim bir ailemizdir. Biz de umut ediyoruz ki bizim çocuklarımız inşallah gelecek. Yüz sene de geçse çocuklarımız gelmeden buradan gitmiyoruz. HDP’den zaten umut beklemiyoruz. HDP bizden kaçıyor. Çocuklarımızı zaten onlar götürdü. Gelip bize bir cevap verecek halleri yok. Çünkü suçlarını kabul ettiler. Biz de diyoruz ki, çocuklarımızı artık bırakın. Ne istiyorsunuz bizden. Bu Kürtlerden artık ne istiyorsunuz. Kürdüz diyorsun, Kürt genci bırakmadın. Hepsini dağa götürdünüz. Amerika’nın petrol kuyularının bekçiliği için onları oraya götürdünüz. Ne yapıyorsunuz siz bizden ne istiyorsunuz. İnsafa gelin bizim çocuklarımızı gönderin bari. Biz bunu diyoruz. Bizim burada oturmamızın sebebi de budur."

Ellerinde çocuklarının fotoğrafı ile bekleyişini sürdüren annelerden Fatma Akkuş, 5 yıl önce dağa kaçırılan kızı Songül için oturma eylemine devam ettiğini söyledi.

Kızı için soğuk ve yağışlı havaya rağmen eylemini sürdürdüğünü aktaran Akkuş, bir an önce çocuğuna kavuşup evine dönmek istediğini ifade etti.

Akkuş, kızına kavuşmak için mücadele ettiğini belirterek, şöyle dedi:

"Bize de oradaki çocuklara da yazıktır. Çocuklarımızı versinler, onlardan sadece çocuklarımızı istiyoruz. Bizim suçumuz nedir, onlara ne yapmışız da bize bu cezayı veriyorlar. Biz çocuklarımızı istiyoruz. Kızım neredeysen dön, devlete teslim ol. Önce Allah'ıma sonra da devletime güveniyorum. İnşallah gelecekler, umutluyuz."

ÇOCUKLARIMIZI ALMADAN GİTMEYİZ

Dağa 5 yıl önce kaçırılan oğlu Roşat için Hakkari'den gelerek eylemini sürdüren anne Necibe Çiftçi ise şunları söyledi:

"101 senede geçse de burada mücadelemizi sürdüreceğiz. Çocuklarımızı almadan buradan gitmeyeceğiz. Kar, taş yağmur da başımıza yağarsa buradan gitmiyoruz. Bizim tek bayrağımız var. Tek bayrak altında yaşıyoruz, tek bayrak altında da öleceğiz. Bizim ümidimiz önce Allah sonra da devletimizdir. Kimseden korkmuyoruz, dik durmaya devam edeceğiz."

Kaynak: Diyarbakır Söz