Çocuklar ameliyathaneye akülü arabayla gidiyor

Çorum Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ameliyata girecek olan çocuklar için akülü araç aldı. Çocukların ameliyata girerken korkmamaları ve eğlenmeleri için alınan araçlarla ameliyathaneye alınıyor.

Çocuklar ameliyathaneye akülü arabayla gidiyor
Çorum Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuklar için ilginç bir yönteme başvurdu. Çocuklar, ameliyathaneye sedye veya tekerlekli sandalye yerine, akülü arabayla gidiyor.
Akülü oyuncak arabayla ameliyathaneye götürülen küçük çocukların yaşadıkları korku ve endişelerin en aza indirilmesi amaçlandı. Hastane Yönetici Yrd.Doç.Dr. Sinan Zehir, çocuk hastaların ameliyathaneye giderken huzursuzluklarını azaltmak amacıyla servis ve ameliyathane arasında kullanılmak üzere akülü araba temin edilerek hizmete sunduklarını belirterek, "Ameliyat hem çocukların, hem de anne ve babalarının korkulu rüyası haline gelmişti. Hastanemizde çocukların ve ailelerinin bu endişelerini giderebilmek için çocukları akülü arabalarla ameliyathanelere taşımaya başladık. Ameliyat olacak hastalar ameliyat stresi yaşamadan, eğlenerek ameliyat gitmektedirler” dedi.
Yrd.Doç.Dr.Sinan Zehir, hastanede daha önce de çocuk poliklinikleri ve kan alma birimlerinin duvarları çizgi film karakterleri ile donatılarak eğlenceli hale getirdiklerini, bunun yanı sıra çocukların bulunduğu mekanlarda çizgi film yayınını yaptıklarını dile getirdi.

Kaynak: DHA