Çocuklar Coştu

Okul öncesi eğitim öğrencileri sergiledikleri oyun ve müzik etkinliğiyle, çocukları gönüllerince coşturdu.

Çocuklar Coştu

Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği ile Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencilerinin “Topluma hizmet dersi kapsamında” hazırladıkları  oyun ve müzik etkinliğinde çocuklar gönüllerince eğlendi.

Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi Konferans Salonunda yapılan etkinliğe Başhekim Yardımcısı Doç.Dr. Recep Dursun, Çocuk Hematoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Söker, Hastaneler Başmüdürü Yaşar Aslan, Başhemşire Rahime Atlı, D.Ü. Hastanelerinde yatarak tedavi gören hasta çocuklar, anneleri ve okul öncesi çocuklar katıldı.

ÇOCUKLARI ÇOŞTURDULAR

Başhekim Yardımcısı Doç.Dr. Recep Dursun “ Çocuk Hastanesi, Kalp Hastanesi ve Onkoloji Hastanemizde yatarak tedavi gören çocuklarımız bu etkinlikte hoşça vakit geçirdiler. Amacımız birkaç saatliğine de olsa çocuklarımızı hastane ortamından uzak tutmak, moral vermek ve aynı zamanda eğlendirirken eğitmektir. Bu güzel etkinliği düzenleyen Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği ile Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencilerine, hocalarına, etkinliğe katılan çocuklarımız ve ailelerine çok teşekkür ederim” dedi. 

Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretim Üyesi  Mahmut Altunhan da konuşmasında Topluma hizmet dersi kapsamında Tıp Fakültesi Hastaneleri yöneticileri ile görüşerek,” çocukları nasıl eğlendirebiliriz dedik.”  Onların önerileri ile bu etkinliği düzenledik. Çocukların anne ve babalarına “Dünyanın en güzel yeri neresidir.” diye sormuşlar. Bir anne “ Dünyanın en güzel yeri bir çocuğun kalbinde yer edinmektir.” demiş. Bizde bu  etkinlikle çocukların kalbinde yer edinmek istedik.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz