Çocuklar öne sürülüyor!

GÜVENLİK güçlerine teslim olan PKK'lı 'Sait' kod adlı kadın militan, grubun elebaşının kadın teröristlere cinsel tacizde bulunduğunu, çatışmalarda ön saflara kadınların ve çocukların sürüldüğünü belirtti.

Çocuklar öne sürülüyor!

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre; teslim olan 'Sait' kod adlı terörist ifadesinde örgütte yaşadığı ve şahit olduğu olayları anlattı. Terörist, grubun elebaşının kadın teröristlere sarkıntılık ettiğine, cinsel tacizde bulunduğuna şahit olduğunu söyledi. Bu durumun terör örgütündeki kadınların kaçınılmaz sonu olduğunu söyleyen kadın terörist, örgüte yeni katılan genç kadınların da kısa sürede bu tarz durumlara maruz kaldığını, çoğunun çaresizce boyun eğdiğini bildirdi.

ÇOCUK VE KADINLAR

 Örgütte yaşanan yoz ilişkilerden kurtulmak isteyen kadın teröristlerin genelde tek başlarına kaçamadıklarını, yakalandıklarında da ajanlıkla suçlanarak infaz edildiklerini anlatan 'Sait' kod adlı terörist, kadınların tehditlere maruz kaldıklarını, ailelerinin yanlarına gitmeye korktuklarını, ya intihar etmek zorunda kaldıklarını ya da infaz durumu ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Kadın terörist ayrıca, uyuşturucuya alıştırılan kadın ve çocukların çatışmalarda da ön saflara sürüldüğünü ifade etti.

PKK'DA İÇ HESAPLAŞMA

Öte yandan, PKK'da iç hesaplaşmaların hızlandığı, kış döneminde örgüt  yöneticilerinin emriyle "ajan" olduğu gerekçesiyle öldürtülen terörist Erhan  Gülen'in intihar ettiği algısının oluşturulmaya çalışıldığı ortaya çıktı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, güvenlik güçlerinin  operasyonlarıyla ağır kayıplar veren bölücü terör örgütü PKK'da yaşanan korku ve  panik, örgüt içi hesaplaşmayı hızlandırdı.  Son dönemdeki operasyonlarla sözde  lider kadroda yer alanlar başta  olmak üzere birçok teröristin etkisiz hale getirilmesi, örgütün sözde üst  yönetimiyle kırsaldaki teröristleri birbirine düşürdü. Sözde lider kadro, kırsaldaki teröristleri ajanlıkla suçlarken, bu  suçlamalar örgütte  infazları artırdı.      Bölücü terör örgütü, infazlara örgüt mensupları arasında huzursuzluğa  neden olmaması için intihar süsü veriyor.

Gri kategorideki terörist  infaz edildi

Örgüt içi infaz son olarak Jandarma Özel Harekat birliklerince 15  Mayıs'ta Tunceli'nin Pülümür ilçesi kırsalında 3 teröristin etkisiz hale  getirildiği operasyonla ortaya çıkarıldı.Terörden Arananlar Listesi'nde gri kategoride yer alan "sözde Erzurum  Yayladere Gücü sorumlusu" Mordem Kanireş kod adlı Erhan Gülen'in kış döneminde  örgüt yöneticilerinin emriyle kaldığı mağarada öldürüldüğü ve bunun intihar  olarak gösterildiği belirlendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler