Diyarbakır'da 114 Kadına Girişimcilik Eğitimi Verildi

Diyarbakır'da girişimcilik eğitimi verilen 114 kadına düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Diyarbakır'da 114 Kadına Girişimcilik Eğitimi Verildi

Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD) ile Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) "Girişimcilik Destek Programı" kapsamında düzenlediği "Biz de varız" projesinde girişimcilik eğitimi alan 114 kadına düzenlenen törenle katılım belgeleri dağıtıldı.

KADINLARIN GİRİŞİMİ

DİKAD Başkanı Esra Aksu, Sümerpark'taki törende yaptığı konuşmada, KOSGEB'in yürüttüğü "Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin" bölgede özellikle girişimcilik kültürünü yaygınlaşmasına büyük katkı sunduğunu belirterek, Diyarbakır'da girişimci kadın sayısını artırmak amacıyla Karacadağ Kalkınma Ajansı ile "Biz de varız" projesini başlattıklarını söyledi. Son yıllarda Diyarbakır'da kadın girişimcilerin iş yaşamına girdiğini ifade eden Aksu, verilen girişimcilik eğitimi sayesinde bundan sonra iş yaşamına giren kadın sayısında büyük artış olacağını kaydetti.

Aksu, yaklaşık 75 saat verilen girişimcilik eğitiminde 114 kadına iş yaşamıyla ilgili çok önemli bilgilerin uzmanlar tarafından verildiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

İSTİHDAM YARATICI

"Eğitimi alan 114 girişimci adayı kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazandı. Girişimci adayı kadınlar işlerini kurmaları halinde KOSGEB tarafından verilen 30 bin lirası hibe 70 bin lirası da kredi olmak üzere toplam 100 bin liralık destekten faydalanabilecek. Bu hibe krediden faydalanabilmek için projelerinizi iyi hazırlamanız gerekiyor. Eğitimi başarıyla tamamlayan 114 girişimci kadının çok kısa süre sonra iş yaşamında yer alacağına eminiz. Kadınlarımızın iş kurmadaki en büyük sıkıntısı deneyimsizlik ile sermayelerinin bulunmayışıydı. Ancak bu projeyle eğitim eksiklerini giderdiler. KOSGEB'den alacakları hibe kredi sayesinde de sermaye sıkıntılarını ortadan kaldırabilecekler."

Daha sonra girişimci kadınlara sertifikaları verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz