Doku'ya dair rapor hazırlanacak

Diyarbakır Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ağı, Gülistan Doku'ya ilişkin Dersim'de gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından hazırlayacağı raporu önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacak.

Doku'ya dair rapor hazırlanacak

Diyarbakır Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ağı, Gülistan Doku’ya ilişkin Dersim’de gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından hazırlayacağı raporu önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacak.

Tunceli'de 5 Ocak’tan bu yana kayıp olan Dersim Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’ya ilişkin kadın örgütleri ve öğrencilerin eylemi kentte devam ediyor. Bugün de Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi, İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ağı ve Rosa Kadın Derneği’nden oluşan bir heyet kentte bir takım görüşmelerde bulundu.

RAPOR BASINLA PAYLAŞILACAK

Kente gelen heyet Gülistan Doku’nun ailesi, Tunceli Barosu, Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı, soruşturmayı yürüten savcı, Munzur Üniversitesi rektörü ve Tunceli Vali yardımcıları ile görüştü. Heyet yaptığı görüşmeleri bir raporda toplayıp önümüzdeki günlerde basın ile paylaşacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz