Engelliler, devlet memurluğu için sınava girdi

Engelli vatandaşlar, devlet memuru olmak için bugün ÖSYM tarafından hazırlanan ÖMSS sınavına girdi.

Engelliler, devlet memurluğu için sınava girdi

Bakırköy Ataköy’de bulunan Medeni Berk İlköğretim Okulu'nda sınava giren engelli vatandaşlar, sınava tekerlekli sandalyeler ile girdi. Türkiye’de bu yıl ilk kez düzenlenen ÖMSS'ye, yüksek öğretim programlarından mezun olan veya ÖMSS’nin yapıldığı yıl itibari ile mezun olabilecek olan engelli adaylar katıldı.

Sınav başvuruları her ilde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlükleri tarafından alındı. Sınava engelli vatandaşların ulaşabilirliğinin sağlanması adına her ilde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının imkanları kullanılarak engellilerin sınav yerlerine ulaşmaları sağlandı. Sınav esnasında gerekli yardımları yapmak üzere refakatçi personel kullanıldı.

Sınava giren çocuklarını okul bahçesinde bekleyen bazı veliler ise engelliler için yapılan uygulamaların yetersizliğinden yakındı. Yapılan sınavın engelliler için ağır olduğunu belirten veliler, “ Zaten çocuklarımız engelli. Sınav soruları çok zor oluyor. Bugün anne ve babaları var. Yarın onlar olmayacak. Peki çocuklarımıza kim bakacak.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz