Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Diyarbakır'da tören yapıldı.

Gaziler Günü

Diyarbakır'da Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi, 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, gaziler ve yakınları katıldı.  Törende, Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

GAZİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Diyarbakır Muharip Gaziler Derneği Başkanı Siraç Sezer, yaptığı konuşmada, "Birçok yerde kahramanlık destanı yazan şehitlerimiz ve kahraman ordu mensuplarımızı şükranla anıyoruz. Gazilerimizle gurur duyuyoruz." dedi. Törenin ardından Vali Güzeloğlu, gazileri makamında kabul etti.

Güzeloğlu burada yaptığı konuşmasına; Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan bugüne devletimiz, milletimiz, bayrağımız ve ezanımız için hayatını feda eden başta aziz şehitlerimizi ve tüm gazilerimizi rahmetle anıyor Kahraman Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Gününü kutluyorum” diyerek başladı.

KAHRAMAN GAZİLERİMİZ

"Devlet olarak Kahraman Gazilerimizin, her zaman emrinde ve hizmetinde olacağı" diyen Vali ve Başkanvekili Güzeloğlu, “Her birinizin göğsünde taşıdığı bu şeref madalyaları bu milletin kahramanlığının bir nişanesi her biriniz bu milletin bir evladı olarak milletin bekası, birlik ve beraberliği için uğurlanan şehitlerin yanında onurlu birer gerçek kahramanlarsınız. Millet olarak sizlere şükran duyuyor çok teşekkür ediyoruz”  Daha sonra Gaziler, etkinlik programlarına devam etmek üzere Valilikten ayrıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz