Gençler “Biz Anadoluyuz” projesiyle Mardin'i tanıyor

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında 6 ilden Mardin'e gelen gençler, tarihi kenti tanımaya çalışıyor.

Gençler “Biz Anadoluyuz” projesiyle Mardin'i tanıyor

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Biz Anadoluyuz” projesi devam ediyor.

Proje kapsamında 6 ilden 55’er kişilik genç grubu Mardin’e gelerek, 4 gün boyunca tarihi mekânları gezdi.

Gençlik Hizmetleri İl Koordinatör Müdürü İmran Tekin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce yürütülen ‘Biz Anadolu’yuz projesi ile Doğu-Batı kardeşliği arasında güçlü köprüler kuruluyor. Batı’dan Doğu’ya gelen gençler, doğunun güzelliğine ve kardeşliğine,, doğudan batıya gönderilen gençlerde batının güzelliklerini ve kardeşliğini görme fırsatı buluyorlar.” dedi.

Projenin devam edeceğini kaydeden Tekin, şunları söyledi:

“Bu gençlerimizle tarihi ve kültürel değerlerimiz tanıtılmakta, birbirinden farklı ve eğlenceli birçok etkinliğe katılımları sağlanmakta ev- hasta- yaşlı- engelli-gazi- şehit ziyaretleri de gerçekleştirilerek yerel esnaf dolaşılmakta gönüllülük çalışmaları kapsamında ziyaret edilen yerlerde güzel bir tebessüm bırakılmaya çalışılmaktadır. 2019 yılı içerisinde Ankara, Erzurum, Mersin, Zonguldak, Eskişehir ve Sakarya illerimizden 55 er kişilik gruplar şeklinde kardeşlerimizi ikimizde 4’er gün boyunca ağırladık.”

Kaynak: Diyarbakır Söz