Gençlere iftar

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, "Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı" projesinden yararlanan gençlerle iftarda bir araya geldi.

Gençlere iftar

Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA) ile İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü işbirliği ile Diyarbakır Polisevi'nde düzenlenen iftara projeden yararlanan 280 genç katıldı.

UMUT YILDIZLARI

İftarda projenin meslek edindirme faaliyetlerinin ötesine geçtiği, Diyarbakır'ın Türkiye'de en çok öğrenciye ulaşılan, en çok sosyal faaliyetin gerçekleştiği, en çok istihdamın sağlandığı il olduğu belirtildi.

Sosyal olaylarda çocukların kullanılması, hırsızlığın yaygın hale gelmesi gibi pek çok sorunun, projenin uygulanması ile azaldığı kaydedilerek, yaklaşık 620 gencin projeden faydalandığı belirtildi.

İFTARDA BULUŞTU

Yemekten sonra "Umut Yıldızları" konulu video klibi izleyen Vali Toprak gençlerle tek tek sohbet ederek ramazanlarını kutladı.

Yemeğe, Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Yenişehir Kaymakamı Mustafa Demirelli, İl Emniyet Müdür Vekili Erol Esen, Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme (MEKSA) Vakıf Başkanı Sertaç Işık, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdüllatif Umut katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz