Gözünden ettiler!

Oğlunu Tedaviye Götürdüğü Hastanede, Bir Gözünden Oldu

Gözünden ettiler!

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde 33 yaşındaki Sabah Sevinç, bronşit hastası olan oğlunu tedaviye götürdüğü hastanede, oksijen tüpüne takılan biberon şişesinin patlaması sonucu sağ gözünün kör olduğu iddiasıyla İdil Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

İdil'in Çayırlı Köyü'nde oturan 6 çocuk annesi Sabah Sevinç, bronşit olan 1 yaşındaki oğlu Murat Hidayet Sevinç'i İdil Devlet Hastanesi'ne götürdü. İddiaya göre hastanede minik Murat'a, oksijen tüpüne manometre yerine biberon şişesi takılarak oksijen verilmek istendi. Görevli hemşire oksijen tüpünü çalıştırdıktan sonra cam biberon şişesi patladı. Cam parçaları anne Sabah Sevinç'in gözüne isabet etti.

Baygınlık geçiren anne Sevinç, kendine geldiğinde doktorların "Yüzünü yıka bir şeyin yok" dediğini, ancak yapılan muayenede gözünün ağır hasar gördüğünün ortaya çıktığını ve Cizre Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini belirtti. Cizre Devlet Hastanesi'nde ameliyat edilen anne Sabah Sevinç, 5 gün hastanede yataklı tedavi gördükten sonra taburcu edildi ancak gözünün yüzde 80 oranında görme yetisini yitirdiği ortaya çıktı.

'HEMŞİRE BİR TÜRLÜ ÇALIŞTIRAMADI'

Hastanede ihmalin kurbanı olduğunu iddia eden Sabah Sevinç, İdil Devlet Hastanesi'ndeki görevliler hakkında İdil Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Sevinç şöyle dedi:

"Oğlumu daha önce doktora götürmüştüm ve bronşit olduğunu söylemişlerdi. 10 gün boyunca iğne yapılarak oksijen verilmesi gerekiyordu. Bunun için Çayırlı Köyü'nden İdil'e gelerek bir yakınımın evinde kaldım. Oğlum Hidayet'i alıp doktora gittim. Her zaman olduğu gibi iğnesi yapıldı. Sıra oksijen vermeye gelmişti. Görevli hemşire oksijen tüpünü bir türlü kullanamadı. Üç kez denedi ve sonunda çalıştırmayı başardı ama monometre yerine cam biberon takmıştı. Bütün oksijen tüplerinin başına aynı şekilde cam biberon takılmıştı. Oksijen verilmeye başlayınca da aniden bir patlama oldu ve gözlerimin içi yanmaya başladı. Cam parçaları sağ gözüme isabet etmişti. Bayılmıştım. Ayıldığımda, doktorlar bana 'yüzünü yıka bir şeyin yok geçer' dediler. Öyle yaptım ama yine de gözümü açamıyordum. Muayene ettiler ve beni Cizre'ye ambulansla göndereceklerini, yakınlarıma haber vermemi istediler."

CİZRE'DE AMELİYATA ALDILAR

Uluslararası taşımacılık yapan bir firmada TIR şoförü 35 yaşındaki Zahir Sevinç de, hastaneden birilerinin kendisini arayarak, olanları anlattığını ve eşinin Cizre Devlet Hastanesi'ne sevk edileceğini bu yüzden kendisinin de gelmesi gerektiğini söylediğini belirtti. Zahir Sevinç şunları anlattı:

"Eşimle birlikte ambulansla Cizre Devlet Hastanesi'ne gittik. Onu hemen orada ameliyata aldılar. Gözüne 5 dikiş atıldı. 4 gün Cizre'deki hastanede kaldıktan sonra eşim taburcu oldu ama sağ gözü yüzde 80 oranında görme özelliğini kaybetti. Yani sağ gözü kör oldu. Bir avukatla görüştükten sonra İdil Devlet Hastanesi hakkında İdil Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Hastane yetkilileri olayı örtbas etmeye çalışıyor ama, biz bu olayın takipçisi olacağız. Olayda ihmali olanların cezalandırılmasını istiyoruz."

Şırnak Tabipler Odası Başkanı Dr. Serdar Kuni, yaşananların üzüntü verici olduğunu belirterek, "Sağlık politikalarının, devlet hastanelerindeki denetimsizliğin ne kadar açık olduğu ortadadır. Bu olayda çeşitli iddialar var. Bu iddiaları hasta ve hasta yakınlarının yargıya taşıması anlamlıdır. Biz de olayın takipçisi olacağız" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz