Gürültü kirliliğine karşı farkındalık çalışması

İnsan sağlığını tehdit eden ve gürültü kirliliğine neden olan işyerlerini denetlemeyi sürdüren Büyükşehir Belediyesi, gürültü kirliliğine dikkat çekmek amacıyla farkındalık kampanyası başlattı.

Gürültü kirliliğine karşı farkındalık çalışması

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, insan sağlığını tehdit eden gürültü kirliliğine karşı tedbirlerini ve denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda bir yandan gürültü kirliliği haritası oluşturma çalışmalarına ve cezai işlem uygulamalarına devam eden çevre ekipleri, bir yandan da gürültü kirliliği konusunda yurttaşları bilinçlendirmek amacıyla farkındalık çalışması yürütüyor. Ekipler, gürültü kirliliğinin ne anlama geldiğini yurttaşlara anlatıyor, Kürtçe ve Türkçe billboard ve raketler astırarak, broşürler dağıtarak bilgilendirmeye çalışıyor.

İnsan sağlığını olumsuz etkiliyor

Ofis Gevran ve Yaşar Kemal (Ekinciler) Caddesi’nde bilgilendirici broşürlerin dağıtımı sırasında açıklama yapan Çevre Kontrol ve Denetleme Şube Müdürü Remzi Akgül, 6360 sayılı Büyükşehir Yasası’nın ardından gürültü denetimlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmaya başlandığını hatırlattı. Gürültünün insanların işitme sağlığını, algısını olumsuz yönde etkiyen, fizyolojik ve psikolojik dengelerini bozan, çalışma performansını olumsuz etkileyen, çevrenin huzurunu ve sakinliğini yok eden bir kirlilik olduğuna dikkat çeken Akgül, bu nedenle böylesi bir çalışmanın başlatıldığını anlattı.

Harita 2017 yılında tamamlanacak

Gürültüyü azaltmaya yönelik vatandaşların, sürücülerin ve esnafların bilgilendirileceğini ifade eden Akgül, gürültülü yerlerde yapılan denetimler hakkında bilgi verdi. Akgül, gürültünün yüksek olduğu yerlerde gerekli önlemlerin alınmasına yönelik uyarılarda bulunulduğunu, uymayanlar hakkında cezai işlem yapıldığını kaydetti. Akgül, gürültü haritası çıkarma çalışmalarının sürdüğünü ve 2017 yılının ortalarında tamamlanacağını belirtti.

Gürültü şikayetleri için 223 55 04’ü arayın

Açık alanlarda gürültü oluşturacak ve başkalarını rahatsız edecek durumlardan kaçınılması gerektiğini vurgulayan Akgül, sıcaklardan dolayı kullanılan soğutucu ürünlerin bakımlarının sürekli yapılıp ses kirliliğinin önlenmesi gerektiğini dile getirdi. Şikayet üzerine gürültünün olduğu yerlere gerekli müdahalelerin yapılacağını bildiren Akgül, şikayetlerin 223 55 04 numaralı telefona yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz