Hakikate yolculuk!

Amerika'nın Teksas eyaletinde yaşayan Yazar Najla Tammy Kepler, Siirt İnsani Yardım Derneğince düzenlenen "Texas'tan Hakikate Yolculuk" konferansına konuşmacı olarak katıldı.

Hakikate yolculuk!

Siirt Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferans, Suriyeli Muhammed Yakup’un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Konferansta konuşan Kepler, televizyonlarda, filmlerde Amerikalıların hep mutlu, zengin bir yaşama sahip olduğunun söylendiğini ama durumun öyle olmadığı söyledi.

Amerika'da büyük bir içki, uyuşturucu ve çok fazla kız erkek problemleri olduğuna işaret eden Kepler, şöyle konuştu:

"Evlenmeden hamile kalma, hastalıklar ve artık bazı eyaletlerde kanunen eşcinsellik serbest oldu. Çok korku var, komşuluk çok çok az, komşuluk olmayınca hırsızlık çok, aile anlayışı yok annem 3 defa boşandı. Aile ne olmalı ne üstünde durulmalı artık bilinmiyor. Tamam işe giderler, iyi çalışırlar, para kazanırlar, teknolojide, tıpta maşallahları var ama sosyal konulara gelince durum iyi değil. Çok yalnızlık var, bazı insanlar köpeğini kendi çocuğundan daha çok seviyor, mirasını ona bırakıyor."

Texastan Hakikate Yolculuk

İslamı nasıl seçtiğini anlatan Amerikalı Müslüman Kepler, şöyle devam etti:

"Hamd olsun Allah yol gösterdi İslamı seçebildim ama nasıl? Ben Amerika’da üniversitede okurken Türkiye’den gelen bir Türkle tanıştım. Kendisinin dini zayıftı ama bana İslamı anlatıyordu. Allah'ı biliyordu ama yapmıyordu çok ilginç 15 sene sonra öğrendim ki bu insan camiye gidip benim soruları araştırıp bana cevap getiriyormuş. 1970 yılında İmamı Nebevi'nin yazdığı 40 hadis adında bir kitap okudum. Sadece o kitabı okuyup onun üzerine tefekkür edip 3 sene boyunca dua ettim ve hikmeti buldum. Daha Kur'an-ı, Hazreti Muhammed’i bilmiyordum. 40 tane az ve öz sözle dünyanın en edepli, saygılı, akıllı, düşünen, ahlaklı, doğru, hikmetli, güçlü, adil ve en iyi insanıyla Muhammed Aleyhisselamla tanıştım ve elhamdülillah İslamı seçtim. Şimdi İstanbul’da yaşıyorum."

Dünya medyasının Türkiye aleyhinde haber yaptığını belirten Nejla, "Annemin İstanbul’a yanıma gelmesini çok istiyordum. En sonunda ikna ettim geldi. Onunla bir kafede oturuyorduk. Tarih 1 Mayıs'tı. Bir grubun yürüyüşü vardı ve annem onları görünce çok korktu, dünya medyası onu abartarak gösteriyor ve bütün Türkiye’de öyle olaylar var gösteriyor ama 15 Temmuz'da büyük bir şey oldu. Ailem hayran kaldı. Nasıl yani, halk ayağa kalktı ve durdurdu bu durumu nasıl, ama herkes beraber olunca oluyor elhamdülillah." diye konuştu.

Konferans İHH Kadın Kolları Başkanı Fatma Erdemci'nin Kepler'e hediye takdim edilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz