Hani'de kız öğrenci yurdu yapılacak

Hani ilçesinde 2009 yılında yapılması planlanan, ancak ödenek yokluğundan temeli atıldıktan sonra yapılamayan 90 yatak kapasiteli kız öğrenci yurduna Kaymakam İsmail Şanlı el attı.

Hani'de kız öğrenci yurdu yapılacak

Şanlı, yaptığı açıklamada, 2009 yılında yapılması planlanan ancak ödenek yokluğundan inşaatı yarım kalan kız yurdunun ilçeye kazandırılması için yarım kalan inşaatın yapımına başlandığını söyledi.

KIZLAR İÇİN YURT

Yurdun hizmete girmesiyle ilçedeki eğitim seviyesinin yükseleceğini kaydeden Şanlı, özellikle ilçe ve çevre köylerde okuyan kız çocuklarının okullaşma oranının büyük ölçüde artacağını bildirdi.

Köyde okuyan kız çocuklarının okula devamını sağlamak, ilköğretimden sonra lise ve yüksek okula gitmeleri için barınma ihtiyacının giderileceğini ifade eden Şanlı, şöyle dedi:

3 KATLI DONANIMLI

"3 katlı tam donanımlı bir kız öğrenci yurdunun tamamlanması için çalışmalar başladı. Bin metrekarelik bir arsa üzerine yapılması planlanan kız yurdu binası için tüm hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi. Önümüzdeki günlerde yarım kalan inşaatın yeniden yapımına başlanacak. Yurdun tamamlanması için de iş adamlarından destek bekliyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz