Hastane Personeli Hastalara Konser Verdi

Batman Bölge Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan müzik grubu, hasta ve hasta yakınlarına seslendirdikleri şarkılarla moral konseri verdi.

Hastane Personeli Hastalara Konser Verdi

Hastanenin konferans salonunda düzenlenen etkinlikte, hastalar, hemşire Ayşe Yaş, psikolog Ümit Taş ve sağlık memuru Beşir Hamidi'den oluşan müzik grubunun seslendirdiği Türkçe ve Kürtçe şarkılarla eğlendi.

Başhekim Opr. Dr. Adnan Tuna, yaptığı açıklamada, düzenledikleri bu tür etkinliklerle hastanede yatan hastalar ve refakatçilerine moral vermek istediklerini söyledi.

HASTALARA KONSER

Hastalar ile hastane personelinin aile gibi olduğunu ifade eden Tuna,

"Hastalarımıza tıbbı tedavinin yanı sıra morallerini artıracak bu tür etkinlikler de düzenleyerek kısa sürede sağlıklarına kavuşmalarını amaçlıyoruz" dedi.

Müzik grubunda yer alan hemşire Ayşe Yaş, hastanede düzenledikleri etkinliklerde müzik grubu bulmakta zorlandıklarını anlatarak, bu nedenle özel günlerde sahne almak için bir müzik grubu kurduklarını söyledi.

Grubun adının Batman Bölge Devlet Hastanesi'nin baş harflerinden oluşan

MÜZİK GRUBU SAĞLADI

"BDDH Müzik Grubu" olduğunu ifade eden Yaş, ilk konserlerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Yaş, bundan sonra hastanede gerçekleştirilecek etkinliklerde sahne alacaklarını da anlatarak, "Müzik grubu bulmakta zorlandığımızda belirli bir para karşılığında dışarıdan getirtmek zorunda kalıyorduk. Bu sıkıntı bizi müzik grubu kurmaya yönlendirdi. Hastane personeli bir araya gelerek grup kurduk. İlk konserimizi hastalara verdik. Bundan sonra hastanede düzenlenecek 'hemşireler günü', 'Tıp Bayramı' gibi etkinliklerde de sahne alacağız" diye konuştu.

Hasta yakınları ise, gönüllerince eğlendiklerini belirterek daha sık aralıklarla konser verilmesini istediklerini söylediler.

Kaynak: Diyarbakır Söz