HDP'ye operasyon!

Mardin merkezli yapılan ev baskınlarında gözaltı sayısı arttı. DBP Mardin İl Eşbaşkanı Şehmus Sun ve HDP PM üyesi Sedat Ay da gözaltına alındı.

HDP'ye operasyon!

Mardin merkezli dün sabah yapılan HDP ve BDP'lilere yönelik operasyonda Nusaybin Belediye Eşbaşkanı Ferhat Kut, Nusaybin Belediye Meclisi üyesi Mehmet Emin Alkan ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Mardin İl Eşbaşkanı Leyla Bozkurt gözaltına alınmıştı.

HDP VE DBP'LE OPERASYON

Operasyon kapsamında ilk olarak HDP Nusaybin İlçe Örgütü’ne baskın yapıldı. Operasyonda ilçe binasında bulunan HDP Nusaybin İlçe Eşbaşkanı Nezir Saraç, HDP yöneticileri Hamdin Ermiş ve Selah Falay da polisler tarafından gözaltına alındı.  Gözaltına alınan Saraç, Ermiş ve Falay’ın Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutanak imzalatılması ardından serbest bırakıldı.

OPERASYONUN KAPSAMI

Operasyon kapsamında ayrıca DBP Mardin İl Eşbaşkanı Şehmus Sun ve HDP Parti Meclisi üyesi Sedat Ay’ın da gözaltına alındığı öğrenildi. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında yapılan operasyonda dosyaya kısıtlılık kararı getirilirken, avukatlar öğleden sonra HDP ve DBP’li yöneticilerle görüşmeye gidecek. Mardin merkezli başlatılan soruşturma kapsamında Bismil Belediye Eşbaşkanı Gülşen Özer de gözaltına alınmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz