Hurdaları süs eşyasına dönüştürüyorlar

Niğe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojileri Bölümü öğrencileri, hurda malzemeleri süs eşyasına dönüştürüyor.

Hurdaları süs eşyasına dönüştürüyorlar
Okul Müdürü Şefaat Güner, 72 yıldır eğitim veren okulda teorik eğitimin ardından atölyelerde usta-çırak ilişkisiyle öğrencilerin pratik eğitim yapıp el becerilerini geliştirdiğini söyledi. Sıra ve masa gibi okul gereçleri başta olmak yapılan ürünlerden geriye kalan hurdaların ise atılmayıp yine öğrenciler tarafından değerlendirilerek süs eşyalarına dönüştürüldüğünü belirten Güner, şunları söyledi:
"Okulumuzda normal eğitim faaliyetleri dışında öğrencilerimizin haz alabileceği çalışmalar da gerçekleştiriliyor. Atölye ve laboratuar derslerinde atıl durumda olan malzemeleri geri dönüşüm kapsamında değişik nesnelere çeviriyorlar. Bu çalışmalar hem öğrencilerimize haz vermekte hem onların derslerine olan ilgisini artırmaktadır. Somun, cıvata ve hurdaya atılabilecek malzemeler, öğrencilerimizin ellerinde çeşitli ürünlere dönüştürülmektedir."
"HAYAL GÜCÜ VE EL BECERİLERİ GELİŞİYOR"
Makine Teknolojileri Bölüm Şefi Emin Alper Savut ise atölyede yapılan ve fuarlarda 10 ile 100 lira arasında satılarak okula gelir sağlayan top arabası, at, tren, uçak, gemi, bisiklet gibi süs eşyalarının büyük ilgi gördüğünü söyledi. Öğrencilerin süs eşyalarını yaparken hem eğlendiğini, hem de eğitim gördüğünü belirten Savut, "Bunları yaparken hem atık malzemeleri değerlendirdik hem öğrencilerimizin daha zevkli bir ders işlemesini sağladık. Böylece öğrencilerimizin hem hayal gücü, hem el kabiliyetleri gelişmiş oluyor. Dersler de bu şekilde daha eğlenceli oluyor. Ayrıca hediyelik eşyaların satışıyla da okulumuza bir gelir sağlıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA