Kırmızı Bülten Diyarbakır'dan

Vatan haini ilan edilen ve Almanya'ya kaçan Can Durdar'a "Kırmızı Bülten ve İade Talebi" Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan geldi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, terör soruşturması kapsamında hakkında "yakalama" kararı verilen eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve vatan haini Can Dündar hakkında "kırmızı bülten" ve iade talebinde bulundu.

Kırmızı Bülten Diyarbakır'dan

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında hakkında "yakalama" kararı verilen eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile ilgili "kırmızı bülten" ve iade talebinde bulunuldu.

ESNAF ODALARINDA KONUŞMUŞTU

Başsavcılık, merkez Bağlar ilçesinde 24 Nisan 2016'da Diyarbakır Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Başkanlığı konferans salonunda gerçekleştirilen bir konferansta konuşan ve vatan haini ilan edilen, Almanya'ya kaçan Dündar hakkında bir süre önce "terör örgütü propagandası yaptığı" iddiasıyla başlattığı soruşturmayı tamamladı.

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliği, firarist Can Dündar hakkında "yakalama" kararı çıkarttı.

KIRMIZI BÜLTEN VE İADE TALEBİ

Karar doğrultusunda yapılan aramada, Dündar'ın yurt içinde kayıtlı adresinde bulunmadığı ve Almanya'da olduğu tespit edildi. Başsavcılık, bunun üzerine Dündar ile ilgili "kırmızı bülten" ve "iade talepnamesi" düzenleyerek, Adalet Bakanlığı Uluslarası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne gönderdi.

Devam eden soruşturmada Dündar, konuşmasında PKK'nın cebir, şiddet ve tehdit içeren yöntemlerini öven, meşru gösteren ve teşvik eden ifadeler kullanmakla suçlanıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz