Kırsaldan gelmişti!

DİYARBAKIR merkez Bağlar İlçesi'nde PKK'lı bir militan çıkan çatışmada etkisiz hale getirildi. Lice'deki yasak kalkarken, Çınar'da cephanelik bulundu, Silvan'da ise Hükümet konağına ses bombalı atıldı.

Kırsaldan gelmişti!

KIRSALDAN GELMİŞTİ

Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi Göletli Park civarında, sansasyonal eylem gerçekleştirmek amacıyla örgütün dağ kadrosundan kente geldiği belirtilen PKK'lının görüldüğü ihbarı üzerine, olay yerine güvenlik güçleri sevk edildi. PKK'lı olduğu bildirilen kişi, güvenlik güçlerinin 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık verince çatışma çıktı. Çatışmada, silahlı kişi vurularak etkisiz hale getirildi.

Olay yerinde yapılan incelemede 1 tabanca ele geçirildi.

HÜKÜMET KONAĞINA BOMBA

Silvan İlçesi'nde Hükümet Konağı'nın bahçesine, önceki gece saat 20.30 sıralarında, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ses bombası atıldı. Patlamada can kaybı yaşanmazken, bölgeye güvenlik güçleri sevk edildi.  Çevrede güvenlik önlemi alan güvenlik güçleri, şüpheli ya da şüphelileri yakalamak için operasyon başlattı.

LİCE'DE YASAK KALKTI

Lice İlçesi'nin 3 mahallesinde 6 Aralık'ta uygulanan sokağa çıkma yasağı dün sabah saat 05.00'dan itibaren kaldırıldı. Diyarbakır Valiliği'nce  yapılan yazılı açıklamada, 6 Aralık günü saat 14.00'dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar, kırsal alandaki Şenlik, Birlik ve Akçapınar Mahallelerinde uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağının bugün saat 05.00'dan itibaren kaldırıldığı belirtilerek, "Lice ilçesi mülki sınırlar içerisinde bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, maksadıyla operasyon düzenlenmiştir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 06 Aralık 2016 günü saat 14.00'dan itibaren duyurulan yasaklama kararı 08 Aralık 2016 günü saat 05.00'dan itibaren kaldırılmıştır. Vatandaşlarımıza kendilerinin can ve mal güvenliğinin sağlanması için uygulanan yasağa uydukları için teşekkür ederiz" denildi.

ÇERMİK'TE ELE GEÇİRİLENLER

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde icra edilen operasyonda, bir RPG-7 roketatar, dört RPG-7 roketatar mühimmatı, dört RPG-7 sevk fişeği, 256 fişek, bir Yaesu sabit telsiz, dört telsiz, bir cep telefonu düzeneği, bir patlamaya yarayan saat düzeneği, bir sabotaj okulu eğitim broşürü, 50 metre uzunluğunda patlamada kullanılabilecek fitil, sekiz fünye, 40 elektronik devre kartı, 360 kalem pil, bir hücum yeleği, panço, iki telefon kulaklığı, bir pense keski, iki küçük mutfak tüpü ve mutfak malzemeleri ele geçirildi.

NUSAYBİN'DE PATLAYICI

Mardin'in Nusaybin ilçesinde arazide bulunan el yapımı patlayıcının kontrollü şekilde imha edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Nusaybin ilçesi Duruca Mahallesinde oturan bir şahsın, kendisine ait arazide patlayıcı madde bulduğunu bildirmesi üzerine İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce, bölgede güvenlik önlemi alındığı belirtildi.

Açıklamada, el yapımı patlayıcının aynı gün içerisinde olay yerinde kontrollü şekilde imha edildiği, patlama anında can ve mal kaybının yaşanmadığı kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz