Kızılay selzedelere yardım etti

Diyarbakır'da Kızılay Sur Şubesi tarafından, Sati köyünde sel felaketinden etkilenen ailelere giyim, gıda, temizlik malzemeleri ve battaniye yardımı yapıldı.

Kızılay selzedelere yardım etti

Türk Kızılayı Sur Şubesi, Sati köyünde oluşan şiddetli yağış sonucu meydana gelen sel felaketinden etkilenenlere yardım eli uzattı.

Sati köyü muhtarı Metin Aslan, sel bölgesini Sur Kızılay yetkilileri ve Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi'yi gezdirerek mağdur aileler hakkında bilgi verdi.

Yardım dağıtımında Sati köyünü ziyaret eden Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi, "Türk Kızılayı dünyanın her yerinde, afetlerden, sellerden etkilenen mağdur kişilere, ailelere her daim yardımcı olmaya çalışmakta, bu bağlamda Diyarbakır'ımızda, insani yardım faaliyetleri icra etmektedir." dedi.

AİLELERE YARDIM ELİ UZATILDI

Köylüler tarafından karşılanan Çiftçi, evleri gezerek kendilerine gerekli desteği vereceklerini açıkladı. Devletin mağdur ailelerin yanında olduğunu ifade eden Çiftçi, köyde gerekli ilaçlama çalışmayı başlattıklarını kaydetti. Öte yandan köydeki derenin ıslahı için iş makineleri çalışmalarına başladı.

Selden etkilenenlere yönelik tespit çalışmalarını hızlandıran Türk Kızılayı Sur Şubesi, mağdur olan vatandaşlara gıda kolisi, giyim, battaniye ve temizlik malzemeleri yardımında bulundu.

Türk Kızılay Sur Şubesi Başkanı Abdulaziz Yatkın, yaptığı açıklamada, ilçenin herhangi bir yerinde afet meydana geldiğinde Türk Kızılayı'nın hızlı bir şekilde müdahale ettiğini söyledi.

Su baskınlarının yaşandığı evleri ziyaret ederek eksikleri tespit ettiklerini belirten Yatkın, ''Vatandaşlarımıza acil ihtiyaçları olan gıda, yatak, battaniye ve temizlik malzemeleri verildi. Sahadaki arkadaşlarımız çalışmalara devam ediyorlar, mağdur olan ailelerimize yönelik gıda yardımlarımız devam edecek." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz