Kaçağı ifşa ediyor, bakımsızlığı gizliyor

Diyarbakır’da eskiyen ve bakımsızlık nedeniyle tehlike saçan elektrik direklerinden kıvılcımların saçılması yürekleri ağızlara getirdi. Duyarlı bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde tenefüse çıkmaya hazırlanan öğrencilerin bulunduğu okulun yakınlarındaki elektrik direğinden çıkan kıvılcımlar saniye saniye görüntülendi.

Kaçağı ifşa ediyor, bakımsızlığı gizliyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 6 kentteki tüketicilere elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'nin (DEDAŞ) enerji nakil hatlarında bakım ve onarım çalışmalarını aksatması vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor.

BAKIMSIZLIK CEP TELEFONU KAMERALARINA YANSIDI

Her fırsatta kaçak elektrik bahanesiyle yüksek tutarlı faturalarla vatandaşı canından bezdiren DEDAŞ’ın büyük gelir elde ettiği bölgede hizmetleri aksatması bir kez daha vatandaşlarca belgelendi.

TENEFFÜSE ÇIKMAYA HAZIRLANILAN OKULUN ÖNÜNDE BÜYÜK TEHLİKE

Duyarlı bir vatandaşın cep telefonu kameralarına yansıyan görüntüler, DEDAŞ’In aymazlığına gözler önüne serdi. Diyarbakır-Elazığ Karayolu üzerinde aracıyla seyreden bir vatandaş, yüzlerce öğrencinin öğrenim gördüğü Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yakınlarından geçerken, elektrik direklerinden yoğun kıvılcımları fark etti.

Tehlikeli durumu görüp, cep telefonuna sarılan vatandaş, “Burası Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve bu da DEDAŞ, öğrenciler dağılacak. Milletin hali ortada” şeklinde DEDAŞ’a olan tepkisini dile getirmesi DEDAŞ’ın can ve mal güvenliğine verdiği değeri gösterdi.

KAÇAK İFŞAATINA STK’LARDAN VE VATANDAŞLARDAN TEPKİ

DEDAŞ, geçtiğimiz günlerde bölgede kayıp-kaçak oranının yüzde 86 gibi çok yüksek bir seviyede gerçekleştiğini ileri sürerek, vatandaşlardan ve sivil toplum kuruluşlarından tepki toplamıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz