Kahreden ölümler!

Havaların ısınmasıyla, boğulma olayları da arttı. Diyarbakır ve yöresinde, iki günde dört kişi boğularak yaşamını yitirdi. 4 gündür Dicle Nehrinde aranan Muhammed Özcan'ın cesedine dün ulaşıldı.

Kahreden ölümler!

Havaların mevsim normallerinin üzerine sıcak geçmesi, bunaltırken, boğulma vakaları da arttı. Özellikle Dicle Nehri ve Batman çayında, haftasonu yaşanan boğulma olayları yürek sızlattı. 17 ila 19 yaşlarında iki kardeş boğulurken, 18 yaşındaki Muhammed Ali Eymen Özcan'ın cesedine 4 gün sonra ulaşılabilindi.

İKİ KARDEŞ SUYA KAPILDI

Olay Güneykent Mahallesi’nde bulunan Güney çevreyolu üzerindeki köprü yakınlarında meydana geldi. Batman Çayı kenarına gelen Serhat, Sinan ve Ferhat Çanlı isimli üç kardeş, piknik yapmak ve serinlemek istedi. Yanlarında getirdikleri karpuzu soğutmak için suya koyan 3 kardeş, karpuzun suya kapıldığını görünce geri almak istedi.

DİYARBAKIR-BATMAN KÖPRÜSÜ

Sinan Çanlı (13) suya giren karpuzu almak isterken akıntıya kapılınca ikiz ağabeyleri Serhat ve Ferhat Çanlı (19) peşinden suya atladı. İkizi ve kardeşinin akıntıda kaybolduğunu gören ve kendisi de boğulmak üzere olan Ferhat Çanlı, olay yerine yakın bir çoban tarafından kurtarıldı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye itfaiye, AFAD, jandarma ve çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Suda kaybolan kardeşlerin bulunması için Bitlis'ten bölgeye su altı arama ekipleri de istendi.

AİLELER AFAD'A TEPKİ GÖSTERDİ

Yaşamını yitiren Çanlı kardeşlerin yakınları AFAD’ın duyarsızlığına tepki gösterdi. Çanlı kardeşlerinin yakınları, “6 saatten beri burada bekliyoruz. Cesetler gözlerimizin önünde hırçın dalgaların etkisiyle paramparça oldu. Jandarma müdahale etmemize izin vermiyor. Kendileri de müdahale etmiyor. En önemlisi de 6 saatten beri AFAD ekiplerini bekliyoruz. Onlar da gelmedi. Zamanında müdahale edilseydi gençlerin yaralı olarak kurtarılma ihtimali olabilirdi” dedi.

KARPUZ ALMAK İSTERKEN DÜŞTÜ

Güneykent Mahallesi Muhtarı Deniz Demir, çocukların piknik yapmak istedikleri sırada yanlarında getirdikleri karpuzu soğusun diye suya koyduklarını söyledi. Muhtar Demir, "Karpuz suya kapılınca Sinan Çanlı karpuzu almaya gidiyor. Suda biraz kirli, Sinan suya kapılınca Serhat da suya atlıyor. Diğer kardeşleri de atlıyor. Birisi kurtarılıyor, Sinan ve Serhat Çanlı kayboluyor" dedi.

Olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.

4 GÜN SONRA CESEDİ BULUNDU

Merkez Sur ilçesi Bağıvar (Kabî) köprüsü mevkiinde arkadaşlarıyla birlikte suya giren 18 yaşındaki Diyarbakır Vali Gökhan Aydıner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Muhammed Ali Eymen Özcan, dengesini kaybetmişti.

Haber verilmesi üzerine Özcan'ın bulunması için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama Kurtarma ve AFAD ekipleri tarafından nehirde ve kıyısında arama çalışması başlatıldı. Ekipler, dün sabah Özcan'ın düştüğü yerin 1,5 kilometre uzağında, nehir kenarında cansız bedenini buldu. Sudan çıkarılan Özcan'ın cenazesi, polisin yaptığı inceleme sonrası otopsi için Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Özcan'ın cenazesi otopsinin ardından Yeniköy Mezarlığına getirildi. Cenaze merasimine Özcan’ın ailesinin yanı sıra, yakın akrabaları, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkan Yardımcıları, İlçe Başkanları, âlimler ve çok sayıda kişi katıldı.

DİCLE NEHRİNE KAPILDI

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, 18 yaşında olduğu belirtilen Salih Karakoyun adlı genç serinlemek için girdiği Dicle Nehri'nde suya kapılarak kayboldu. Kum ocaklarının olduğu alanda yaşanan olay sonrası olay yerine arama ve kurtarma ekibi sevk edildi.   Ekipler, Karakoyun'u arama ve kurtarmak için çalışma başlatırken, olay yerine gelen Karakoyun'un yakınlarının bekleyişi devam ediyor.

AVAŞİN DERESİNE DÜŞTÜ

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bisikletiyle Dağlıca köyünde düzenlenen festivale giden Sami Bartın (24) adlı kişi köprüden suya düştü. Avaşin Nehri'ne düşen Bartın'ın yakınları köprü alanına akın etti. Ambulans ve itfaiye ekiplerinin yanı sıra AFAD ekiplerinin de sevk edildiği bölgede saatler süren aramanın ardından Bartın'ın cenazesine düştüğü köprünün yakınında ulaşıldı.  Bartın'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Hakkari Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz