Kampüste tuzak; 4 şehit

Dicle Üniversitesi yerleşkesinde polis ekibini taşıyan aracın geçişi sırasında teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda 3 polis memuru şehit oldu, 2'si ağır 3 polis memuru yaralandı.

Kampüste tuzak; 4 şehit

DİYARBAKIR'da, Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesindeki hafriyat alanı yakınında bulunan mezarlık duvarının altına teröristlerce yerleştirilen patlayıcı, dün akşam saatlerinde, Çevik Kuvvet'e ait zırhlı aracın geçişi sırasında patlatıldı. Saldırıda 3 polis memuru şehit olurken, 2'si ağır 3 poliste yaralandı. Patlama, Diyarbakır şehir merkezinden duyulurken, üniversitenin bir çok fakülte ve lojmanın camları potladı.

PATLAMA ŞEHİRDEN DUYULDU

Merkez Sur İlçesinden taşınan hafriyatın döküldüğü Dicle Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan Veteriner Fakültesi karşısındaki boş alanın yanında bulunan mezarlık duvarının altına teröristlerce bırakılan patlayıcı, harfiyat alanında görevli Çevik Kuvvet polislerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında saat 16.30'da patlatıldı.

ÜÇ POLİS ŞEHİT OLDU, 3 YARALI

Kent merkezinden de duyulan patlamadan sonra gökyüzüne dumanlar yükselirken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

Patlamada üç polis memuru olay yerinde şehit oldu. 2'si ağır 3 polis memuru da yaralandı. Yaralılar olay yerine ulaşan sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalelerinin ardında, ambulanslarla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma hastanesine kaldırıldı.

ZAMAN AYARLI BOMBA SANILIYOR

Saldırı sonrası üniversitenin kampüsünde giriş-çıkışlardaki güvenlik önlemleri artırılırken, patlayıcının zaman ayarlı olduğu tahmin ediliyor. Polis kapsamlı soruşturma başlatırken, saldırının ardından olay yerine giden İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül ile Sur İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık incelemelerde bulundu.  Polis ekiplerinin olay yerinde incelemesi devam ediyor.

MUZARLIK DUVARINA BOMBA

Buarada bombalı saldırı olayıyla ilgili olarak İl Valiliğinden yapılan açıklamada üniversitesi içerisindeki hafriyat döküm alanında görevli çevik kuvvet polis ekibini taşıyan zırhlı aracın geçişi esnasında Sadi Mezarlığı duvarının olduğu bölgeye önceden tuzaklanmış patlayıcının infilak ettirilmesi suretiyle bombalı saldırı düzenlendiği belirtilerek, şunlar kaydedildi: "İlk belirlemelere göre 3 polis memurumuz şehit olmuş 2'si ağır olmak üzere 3 polis memurumuz yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz. Yaralı polislerimize ise acil şifalar dileriz. Menfur terör saldırısının aydınlatılması için çok yönlü olarak inceleme başlatılmıştır. Terörle mücadeleye kararlılıkla devam edilmektedir."

ŞEHİTLER İÇİN TÖREN YAPILACAK

Bombalı saldırıda şehit olan Çevit Kuvvet mensubu üç polis memuru için, bugün İl Emniyet müdürlüğünde cenaze töreni düzenlenecek. Tören sonrası şehitlerin cenazeleri, toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek.

HARFİYAT ALANINDA CESET BULUNRU

Öte yandan Nusaybin İlçesi'nde 14 Mart 2016 tarihinde başlayan ve halen 6 mahallesindeki sokağa çıkma yasağı devam ederken, güvenli hale getirilen ve hasar gören yapıların hafriyat taşıma çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Kışla ve Zeynel Abidin olmak üzere 6 mahallede devam eden çalışmalar kapsamında dün öğlen saatlerinde hafriyat çalışmaları sırasında toprağa gömülü bir ceset bulundu. İhbar üzerine sevk edilen güvenlik güçlerinin yaptığı inceleme ardından, cesedin kadın veya erkeğe ait olduğu ve kimliğinin tespit edilmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

İŞ MAKİNASINA BOMBALI SALDIRI

Şırnak merkez Dicle Mahallesi'nde PKK'lı teröristler tarafından daha önce tuzakların el yapımı patlayıcı, dün saat 15.15'de kentin içme suyu şebekesini onaran müteahhit firmaya ait kepçenin altında patladı. Meydana gelen patlama sırasında operatör Ebubekir Barkın ile yardımcısı Mehmet Belge ve çevrede bulunan vatandaşlardan Beşir Külter, Refik Erdem ve Abdurrahman İdin olmak üzere 5 kişi yaralandı.

Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslar ile Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların durumunun iyi olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz