Kulp'ta şok operasyon

Kulp ilçesi kırsalında gerçekleştirilen operasyonda, 3 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi. Bölge illerindeki diğer operasyonlarda ise 15 örgüt üyesi öldürüldü.

Kulp'ta şok operasyon

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı'nca Kulp ilçesi Demirli köyü Keçiveren mezrasının kuzeydoğusundaki kırsal alanda saat 08.00 sıralarında operasyon düzenlendi. Operasyonda, 3 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, ayrıca 3 adet AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, 12 kalaşnikof şarjörü, 360 fişek, 1 el bombası, 1 el telsizi, 1 radyo, 1 el yapımı patlayıcı düzeneği ve buna ait uzaktan kumanda, 9 pil bloğu, örgütsel doküman, çok sayıda yaşam malzemesi ve giyecek ele geçirildi.

Yılmaz BEKLEYEN

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi, Demirli köyü bölgesinde PKK'ya yönelik şok operasyon düzenlendi. Hava destekli operasyonda 3 örgüt üyesi etkisiz hale getirilirken, operasyon devam ediyor.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca Kulp ilçesinin Demirli köyü Keçiveren mezrasının kuzeydoğusunda kırsal alanda terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda saat 08.00 itibarıyla 3 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Operasyonda 3 AK-47 kaleşnikof piyade tüfeği, 12 şarjör, 360 fişek, el bombası, el telsizi, radyo, el yapımı patlayıcı düzeneğine ait uzaktan kumanda, 9 pil bloğu, örgütsel doküman, çok miktarda yaşam malzemesi ve giyecek ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla etkisiz hale getirilen teröristlerle ilgili adli işlemlere başlanıldığı belirtildi.

ELE GEÇİRİLEN DÖKÜMANLAR

Açıklamada, delil niteliği taşıyan silah, mühimmat, örgütsel doküman ve diğer malzemelerin muhafaza altına alındığı aktarılarak, bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla teröristle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararlılıkla devam edildiği kaydedildi.

SINIR ÖTESİ HAVA HAREKATI

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, önceki gün Irak'ın kuzeyindeki Metina, Zap, Avaşin-Basyan, Hakurk, Gara ve Kandil bölgelerine hava harekatı düzenlendi. Harekatta, örgüt tarafından sığınak, barınak ve depo olarak kullanılan 28 hedef imha edildi.

SİİRT'TE PKK OPERASYONU

Siirt  İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, PKK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan ve aralarında görevlerinden ihraç edilen memurların da bulunduğu 15 şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Siirt merkezli 7 ildeki farklı adreslerde yapılan operasyonda, 8 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri ve firari 7 şüpheliyi yakalama çalışması sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz