Kulp'ta gerginlik!

Kulp ilçesinde, belediyeye yapılan görevlendirmeyi protesto etmek için yürüyen HDP'li grubun, 12 Eylül'de PKK'lıların saldırısında şehit düşenlerin yakınlarıyla tartışınca, gerginlik yaşandı. 5 kişi yaralanırken, 10 kişi gözaltına alındı.

Kulp'ta gerginlik!

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, belediyeye yapılan görevlendirmeyi protesto etmek için yürüyen HDP'li grup ile 12 Eylül'de örgüt üyelerinin saldırısında şehit düşenlerin yakınları arasında sözlü tartışma kavgaya dönüştü. Polisin müdahale ettiği olayda, 5 kişi yaralanırken, 10 kişi de gözaltına alındı.

HDP'LİLER YÜRÜMEK İSTEDİ

Bir grup HDP'li partili, HDP'li Kulp Belediye Başkanı Mehmet Fatih Taş'ın yerine görevlendirme yapılmasını protesto etmek için yürümek istedi. Yürüyüş yapan HDP'liler, 12 Eylül'de 7 orman işçinin şenit edildiği saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla, aralarında sözlü tartışma yaşandı. İddiaya göre, yapılan hakeretler yüzünden çıkan gerginlikte, 5 kişi yaralanda. Çıkan arbedede HDP ilçe binasının camlarında da hasar oluştu.

Polisin müdahalesiyle sona eren gerginlikte her iki gruptan aralarında HDP İlçe başkanının da bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Kaynak: Diyarbakır Söz