Kurkut davası ATK raporuna

Kemal Kurkut davasında mahkeme heyeti, sanık polis Yakup Ş.'nin tutuklama talebini yeniden reddetti. Mahkeme heyeti ATK Genel Kurulu’nun hazırlayacağı bilirkişi raporunun beklenmesine karar vererek duruşmayı 14 Ocak 2020’ye erteledi.

Kurkut davası ATK raporuna

Diyarbakır’da 2017 Newroz kutlamasında üniversite öğrencisi Kemal Kurkut’un öldürülmesine ilişkin polis memuru Yakup Ş.’nin ‘kasten öldürme’den tutuksuz yargılandığı davanın 7’nci duruşması Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada sanık polis Yakup Ş. ve avukatı hazır bulundu. Duruşmaya Kurkut’un annesi Secan ve ağabeyi Ferhat Kurkut ile avukatları  katıldı. Duruşmayı, Lice’de kalekol protestosunda askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Medeni Yıldırım’ın annesi Fahriye Yıldırım ile HDP’li vekiller Züleyha Gülüm, Serpil Kemalbay ve Saliha Aydeniz de izledi.

20 POLİS DURUŞMAYI TAKİP ETTİ

Adliye önünde ve duruşmanın yapılacağı koridorda yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı görülürken, koridorda polislerin özellikle Kurkut’un annesi Secan ve ağabeyi Ferhat’a yakın oturması dikkat çekti. Duruşmayı izlemek isteyenler, yapılan aramadan sonra duruşma salonuna alındı.

ATK RAPORU GELMEDİ

Mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu (ATK) Genel Kurulu’ndan talep edilen raporun gelmediğini belirtirken, Kurkut ailesi avukatı mevcut delil durumu ve dosyanın ATK’de olduğunu ifade ederek, sanık polisin tutuklanması talebinde bulundu.

ANNE SECAN ‘KATİLLER’ DİYE BAĞIRDI

Olayın üzerinden zaman geçmesi ve delilleri karartma ihtimalinin olmadığı gerekçesiyle sanık polis Yakup Ş.’nin tutuklanması talebini reddeden mahkeme heyeti, ATK Genel Kurulu’nun hazırlayacağı bilirkişi raporunun beklenmesine karar vererek duruşmayı 14 Ocak 2020’ye erteledi. Mahkeme heyetinin kararından sonra anne Secan Kurkut, sanık Yakup Ş.’ye ve avukatına tepki göstererek, “Katiller” diye bağırdı. Anne Kurkut, polislerce duruşma salonundan çıkarıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz