Mızraklı Agroekoloji alanını inceledi

Dr. Selçuk Mızraklı, çocukların doğayla bütünleşeceği ve doğal malzemelerden oluşturulacak oyun alanlarından faydalanacağı ‘Agroekoloji’ alanındaki çalışmaları inceledi.

Mızraklı Agroekoloji alanını inceledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Selçuk Mızraklı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından Kayapınar İlçesi’nde bulunan Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kent Ormanı’nda inşa edilen ‘Agroekoloji’ alanını inceleyerek çalışmayı yürüten gönüllü aktivistlerden ve yetkililerden bilgi aldı.

AGREEKOLOJİ ALANI

Alanda yapılan ev, boranhane, ördek havuzu ve bahçeyi gezip inceleyen Mızraklı, çocukların teknolojij ürünlerden uzaklaşarak doğayla bütünleşeceği ve doğal malzemelerden oluşturulacak oyun alanlarından faydalanacağı bir alan oluşturmayı hedeflediklerini anlattı. Alanda bulunan her şeyin doğal malzemelerden yapılmasına özen gösterdiklerini kaydeden Mızraklı, alanın adının sürdürülebilir tarım sistemi anlamına gelen ‘Agroekoloji’ koyduklarını açıkladı. Eşbaşkan Mızraklı, çalışmaların büyük kısmının tamamlandığını belirterek iki ay içinde çocuklara ve kentte yaşayan tüm yurttaşların hizmetine sunacaklarını söyledi. Mızraklı, kentin farklı noktalarında benzer projeleri hayata geçirmek için proje çalışmaları yürüttüklerini aktardı.

Kaynak: Diyarbakır Söz