Maganda kurşunuyla vuruldu

Şanlıurfa merkezde iki kişi arasında yaşanan silahlı kavgada kör kurşunlardan birine hedef olan Yusuf Demirel'in yaşam mücadelesi sürüyor.

Maganda kurşunuyla vuruldu

Halk otobüsünde seyahat ederken vurulan Demirel hastanede yoğun bakımda tutuluyor.

YUSUF YAŞAMA DİRENİYOR

Gencin acılı babası İbrahim Demirel, insanların haklarını sokaklarda silahlarla değil kanun çerçevesinde aramalarını gerektiğini söyledi. İbrahim Demirel, "Başımıza gelen bu olayın başkasının başına gelmesini istemem. Evlat acısını Allah hiç kimseye göstermesin. İnsanımız kendi haklarını ararken magandalık yaparak kanunların, düzenin dışına çıkarak hak aramayı bırakmalı. İnsanların kanunun, nizamın içerisinde haklarını aramaları gerekiyor." dedi. Demirel, üç günlük dünya çıkarı için bir insanı öldürmemek gerektiğini altını çizdi.

DEVLET MAGANDALARIN ÖNÜNE GEÇMELİ

Yusuf Demirel'in babası İbrahim Demirel yaşanan olayla ilgili şunları ifade etti: “Çocuğumun bu işle hiç alakası yokken yoldan geçen bir insan böyle bir duruma sebebiyet veriyor. Halkımın duyarlı olmasını, kanunlara saygılı olmasını, herkese hakkını dağıtan insanlar olmasını arzu ediyorum. Devlet büyüklerimden de lütfen kanuni yönünü, temel alt yapısını çok hassas hazırlamalarını istiyorum. İllerin valilerinin, yetkilerin bu konuya duyarlı olmalarını istiyorum. Daha yüksek kademeli meclisimizin, Başbakanımızın herkesin bu gibi konulara meydan vermemelerini çok arzu ediyorum. Ayrıca bu konunun eğitim tarafı olduğunu düşünerek özellikle vicdan eğitimine, manevi eğitime katkı vermelerini bekliyorum. Ülkemizin manevi dinamiklerinden, herkesten çocuğum için dua bekliyorum.”

Kaynak: Diyarbakır Söz