"Mahalleme Havuz Geldi Projesi"yle yüzleri gülüyor

Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, çocuklar için "Çocuk Gülerse Şehir Güler" ve "Mahalleme Havuz Geldi" projelerini hayata geçirdi.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince yürütülen proje kapsamında okullara kurulan havuzlarda down sendromlu ve otizmli çocuklar da serinliyor.

Mardin'deki çocukların yüzmesini sağlamak amacıyla hayata geçirilen "Çocuk Gülerse Şehir Güler" ve "Mahalleme Havuz Geldi" projeleri kapsamında okul bahçelerinde kurulan yüzme havuzlarında çocuklar hem eğlenceli vakit geçiriyor hem de sosyalleşiyor.

İlde 10 farklı noktada 5 binden fazla çocuğun girdiği havuzlardan down sendromlu ve otizmli çocuklar da akranları gibi faydalanıyor. Hatuniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kurulan havuzda eğitmen eşliğinde down sendromlu ve otizmli çocuklar serinlemenin keyfini yaşadı.

“ÖZEL ÇOCUKLARIN DA SOSYAL OLMASINI İSTİYORUZ”

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, AA muhabirine, kentte bütün çocukların mutlu olabilmesi için çaba gösterdiklerini söyledi.

Çocukların gelişimine katkı sağlayacak projelere önem verdiklerini vurgulayan Yaman, şunları kaydetti:

"Çocuk gülerse şehir güler parolası ile yola çıktık. Yüzme havuzlarını, oyun parkalarını çocuklarımızın ayağına götürdük. Özellikle özel çocukların da sosyal olmasını istiyoruz. Down sendromlu ve otizmli çocuklarımızın eğlenerek güzel vakit geçirmeleri bizleri de mutlu ediyor. Çocuk dostu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. "

"ÇOK MUTLULAR"

Yüzme Antrenörü Afitap Tunç ise şehirde bütün çocukların yüzme öğrenmesi adına hazırlanan projelerin başarılı bir şekilde sürdüğünü kaydetti.

Down sendromlu ve otizmli çocukları da misafir ettiklerini dile getiren Tunç, "Çok mutlular. Onlar eğleniyor, biz de çok mutlu oluyoruz." dedi.

Özel çocukların sosyalleşmesi ve eğlenmesinin önemine değinen Tunç, şunları kaydetti:

"Down sendromlu ve otizmli çocuklarımızı bugün misafir ettik. Sosyalleşmeleri ve eğlenmeleri adına bu onlar için çok önemli. Bazıları havuz ile yeni tanışıyor. Çok çok mutlular, eğleniyorlar. Amacımız biraz daha mutlu olmalarını sağlamaktır. Havuz onlar için çok güzel bir etkinlik oldu. İlk defa havuza giren çocuklarımız var. Bunları sık sık tekrarlamak istiyoruz."

"BURAYA HERGÜN GELMEK İSTİYORUZ"

Down sendromlu Mahmut Ete (22), ilk defa havuza girdiğini ve yüzmenin çok zevkli olduğunu belirterek, "Buraya her gün gelmek istiyoruz, çok güzel." dedi.

13 yaşındaki Enes Kazan da ilk defa havuza girdiğini vurgulayarak "Havuz çok güzeldi, çok beğendim." dedi.

Otizmli Sait Ürün (23) ise havuzdan büyük keyif aldıklarını belirterek, kendilerine bu imkanları sağlayanlara teşekkür etti.

"OĞLUM İLK DEFA HAVUZA GİRDİ"

Emir Kazan'ın annesi Türkan Kazan da oğlunun çok güzel vakit geçirdiğini ifade ederek, belediye yetkililerine teşekkür etti.

Bu tür çocukların iyi vakit geçirmeye ihtiyacı olduğunu dile getiren Kazan, "Oğlum ilk defa havuza girdi. İmkanlarımız kısıtlı olduğu için böyle etkinliklere ihtiyacımız var. Bu çocuklar eğlenerek güzel zaman geçirmek istiyor. " dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz