Mardin'de İmamlara Diksiyon Eğitimi

Mardin'de Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ile Mardin Müftülüğü'nün ortak yürüttüğü 'Kitlelere etkili yaklaşım' ve 'Din hizmetleri için etkili iletişim' projeler kapsamında 60 imama diksiyon eğitimi verilmeye başlandı.

Mardin'de İmamlara Diksiyon Eğitimi

DİKA ile Mardin Müftülüğü'nün ortak yürüttüğü 'Kitlelere etkili yaklaşım' ve 'Din Hizmetleri için etkili iletişim' projeler kapsamında 60 imama 1 hafta önce müftülük konferans salonunda diksiyon eğitimi verilmeye başlandı. Dicle Kalkınma Ajansı Mardin Genel Sekreteri Tabib Gülbay, Mardin Müftülüğü tarafından kendilerine sunulan 'Kitlelere etkili yaklaşım' ve 'Din Hizmetleri için etkili iletişim' projeleri kapsamında, Mardin merkezden 30 ve Mazıdağı'ndan seçilen 30 imama diksiyon eğitimi vermeye başladıkılarını söyledi.

İMAMLARA DİKSİYON EĞİTİMİ

Gülbay, amaçlarının güzel konuşma ve diksiyon kursu eğitimiyle din görevlilerinin hitabet becerilerini geliştirmek olduğunu ifade etti. Bölgede yaşayan insanların dil farklılığı ile Türkçe'yi tam algılama konusunda sorunlarla karşılaştığına dikkat çeken Gülbay, "Bunun yanında toplumla iç içe olan, toplumun sorunlarıyla yakından ilgilenen, gerek hitabet, vaaz ve sohbetlerde toplumu aydınlatmaya çalışan din görevlisinin daha etkili konuşmalar sunması için güzel konuşma ve diksiyon eğitimi gerekli hale gelmiştir. Din görevlileri ve toplum, bu teknik destekten büyük bir kazanım elde edecektir" dedi.

Mardin Müftüsü Coşkun Ali Dursun ise, din görevlilerinin toplum arasında önder olarak görüldüğünü böyledi. Dursun, şöyle konuştu;

TOPLUMSAL DİYALOGLAR İÇİN

"Din görevlilerinin bölgede toplum önderi olarak görülmesi, yaygın olarak toplum üzerinde etkili oluşları, din hizmetlerine yönelik çalışmaları zorunlu kılmaktadır. Müftülüklerde görev yapan din hizmetleri görevlilerine etkili iletişim ve sunum teknikleri eğitimi verilmesi, din hizmetlerinin niteliğinin artırılarak modern yaşamda karşılaşılan sorunlara çözüm bulacak hale getirilmesi için önemli projelerdir. Bunu il geneline yaymak için çalışmalarımız sürüyor."

Kaynak: Diyarbakır Söz