Minikler duygulandırdı

DİYARBAKIR'da, İstiklal Marşı'nın kabulünün 98'inci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programda, marşın 10 kıtasını ezbere okuyan anaokulu öğrencileri Azra Ceren Salman ve Mert Hasan Ülgen, duygulandırdı.

Minikler duygulandırdı

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Diyarbakır'da törenler düzenlendi.

İSTİKLAL MARŞI

İl Valiliği tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünün 98'inci yıl dönümü nedeniyle etkinlik düzenlendi. Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'ndeki etkinliğe Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program, Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinin okunmasıyla devam etti.

MİLLETİN VARLIĞI

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, bu toprakların bin yıldır değerlerin temsilcisi ve taşıyıcısı olduğunu söyledi.

Her dönemde içte ve dışta, devletin ve milletin bekasını yok etmek isteyen hainler ile iş birlikçilerinin olduğunu belirten Güzeloğlu, milletin her zaman olduğu gibi özgürlük ve bağımsızlığı için canını seve seve feda edebileceğini dile getirdi. Çanakkale'de genç bir neslin değerler uğruna gözünü kırpmadan şehadete yürüdüğünü vurgulayan Güzeloğlu, emsali görülmemiş kahramanlığın, gelecek nesillere aktarılmasının önemine işaret etti.

Güzeloğlu, "İstiklal Marşı'mızın her satırını okurken ve dinlerken o günleri hissediyoruz. Her geçen gün güçlenen, hiç bitmeyecek iç, dış tehdit ve ihanetlere rağmen dimdik ayakta olmanın kararlılığıyla sonsuza doğru akan büyük iradenin temsilcileri olma onurunu yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi tehdit eden her türlü ihanetin karşısında yıkılmaz bir sıradağ gibi duracağız." ifadelerini kullandı.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ

İl Milli Eğitim Müdürü Feysel Taşçıer ise 2023 vizyonuyla gelecek nesillere güçlü, müreffeh bir ülke bırakmak, geçmişin mirasını geleceğe emanet olarak taşımak için çok çalışmaları gerektiğini kaydetti.

Mehmet Akif Ersoy'un hayatı, İstiklal Marşı'nın yazılması ve kabul edilmesi sürecini içeren sinevizyon gösterimi ve tiyatro oyunuyla süren programda,

Bağlar Hafize Ana Anaokulu öğrencileri, her ikisi de 6 yaşında olan Azra Ceren Salman ile Mert Hasan Ülgen, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okudu. Büyük bir coşukya okuyan minik çocuklar Azra ve Mert, salondakiler tarafından ayakta alkışlandı.

Etkinlik, Güzel Sanatlar Lisesi Korosunun, Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinden bestelenen ezgilere yer verdiği dinletisiyle sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz