Pençe harekatı tamamlandı!

'Pençe Harekâtı'nda 6 örgüt üyesi etkisis hale getirilirken ,aralanan iki asker de şehit oldu.

Pençe harekatı tamamlandı!

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde PKK'lılara yönelik başlattığı 'Pençe Harekâtı'nda 6 örgüt üyesi daha etkisiz hale getirildi. Böylece harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilenlerin sayısı 15 olurken, yaralanan iki asker şehit oldu. Harekatın tamamlandığı bildirildi.

PENCE OPERASYONU KAPSAMI

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 2 gün önce başlatılan 'Pençe Harekâtı'nın planlandığı şekilde başarıyla sonuçlandığı belirtilerek, şunlar kaydedildi: "Bu kapsamda dün ve gece süresince kara ateş destek vasıtalarımız, taarruz helikopterlerimiz ve hava kuvvetlerimizin harekâtları ile destekli olarak devam eden operasyonlarda 6 PKK'lı daha etkisiz hale getirilmiş; böylece harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 15 olmuştur."

HAREKAT ALANI GENİŞLEDİ

Bakanlık açıklamasında, komando birliklerinin, PKK'nın kullandığı sığınak, mağara ve silah mevzilerini tespit ve imha faaliyetlerine devam ettiği kaydedilerek, "Uzun menzilli ateş destek vasıtalarımıza ilave olarak, nokta hedeflerini vurma kabiliyetine sahip 7.5x18 mm'lik dağ topları da komando birliklerimizin harekâtını etkin şekilde destekliyor" denildi.

YARALI İKİ ASTER ŞEHİT

MİLLİ Savunma Bakanlığı, Pençe Harekâtı kapsamında, bölgeye önceden yerleştirilen El Yapımı Patlayıcının (EYP) patlaması sonucu yaralanan 2 askerin şehit olduğunu açıkladı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde 27 Mayıs 2019'da başlatılan Pençe Harekâtı kapsamında, 29 Mayıs 2019 tarihinde PKK’lı bölücü teröristler tarafından bölgeye önceden yerleştirilen EYP'nin patlaması sonucunda yaralanan 2 kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

ŞEHİT ATEŞİ GİRESUN'A

Pençe Operasyonu'nda patlayıcının infilak etmesiyle şehit olan iki askerden Teğmen Raşit Aydın'ın (28) acı haberi, Giresun'daki ailesine ulaştı. Aydın'ın şehit olduğu haberini alan aile, Giresun'dan ayrılarak Sakarya'ya gitti. Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komtanlığın'da görev yapan ve bekar olan şehit Teğmen Raşit Aydın, bugün Sakarya'da toprağa verilecek. Bu arada aynı köyden sözleşmeli Er Murat Şahin de 21 Nisan 2019’da Hakkari’nin Çukurca ilçesi Kavuşak Seriberi Üst Bölgesi’nde teröristlerle çıkan çatışmada 4 silah arkadaşıyla birlikte şehit düşmüştü.

KAHRAMANMARAŞ'TA ACI

Öte yandan, şehit olan diğer askerin de Kahramanmaraşlı Piyade Uzman Çavuş Mehmet Taşhan olduğu belirlendi. Hakkari Yüksekova'da görev yapan Piyade Uzman Çavuş Mehmet Taşhan (28), Kuzey Irak'ın Goraspi Dağı bölgesinde, Pençe operasyonu sırasında PKK’lı teröristlerce önceden döşenen EYP'nin patlamasıyla şehit oldu. Piyade Uzman Çavuş Mehmet Taşhan’ın şehadet haberi Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde yaşayan ailesine bildirildi.  Şehit Taşhan’ın cenazesinin bugün düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmesi bekleniyor.

TOP ATIŞLARIYLA VURULUYOR

Operasyona karadan komandolar da destek veriyor. Hakurk bölgesine yakın olan sınırın sıfır noktasındaki Derecik ilçesinde başlayan hareketlilik ise sürüyor. Bugün de Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığı'dan 50 araçlık askeri konvoy sınır bölgesine sevk edildi.

PKK HEDEFLERİ TOP ATIŞLARI İLE VURULDU

Askeri hareketliliğin olduğu ilçede Dün 34. Hudut Tugay Komutanlığı'dan  belirlenen PKK hedefleri, ateş destek vasıtaları ile vurululurken, bugün de aynı bölgeye yoğun top atışı yapıldı. Belirlenen hedeflerin ateş altına alınması, ilçe merkezinden de izlendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz