Polis noktasına saldırı

Merkez Kayapınar ilçesinde, polis yol uygulama noktasına akşam saatlerinde bardak içerisinde hazırlanmış küçük çaplı el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlendi. Saldırıda can kaybı yada yaralanan olmadı.

Polis noktasına saldırı

Merkez Kayapınar ilçesinde Şanlıurfa Caddesi üzerinde bulunan AK Parti İl Başkanlığı yakınlarındaki polis uygulama noktasına kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından, el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlendi. Polis uygulama noktasına atılan ve bardak içerisine tuzaklanmış patlayıcının etkili bir şekilde patlamadığı öğrenildi.

Patlama sonrası kaçan saldırganların yakalanması için operasyon başlatılırken, terörle mücadele ve olay yeri inceleme ekipleri patlama bölgesinde inceleme yaptı.

ŞIRNAK'TA 56 KİŞİ YAKAANDI

Şırnak merkez ile Cizre, Silopi, İdil, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde, PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda 46 kişi gözaltına alındı. Kent merkezi ve 5 ilçede dün sabaha karşı saat 03.00 sıralarında eş zamanlı yürütülen operasyon sonucu gözaltına alınanların Emniyetteki sorğulamaları sürüyor. Gözaltına alınanların yanında çok siyıda silah ve örgütsel doküman ele geçirildi.

KIZILTEPE'DE ELE GEÇİRİLENLER

Buarada, Mardin Emniyet Müdürlüğü, Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, 3-13 Şubat tarihleri arasında ilçe merkezinde yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 2'si ABD, 2'si İtalyan yapımı olmak üzere toplam 8 tabanca ile bu silahlara ait çok sayıda şarjör ve merminin ele geçirildiği belirtilen açıklama şöyle:

ABD VE İTALYAN MENŞELİ TABANCALAR

"Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları ile asayiş olaylarının önlenmesine yönelik Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce 03.02.2018-13.02.2018 tarihleri arasında yapılan çalışmalar kapsamında; 1 adet Zoraki R 1 marka kurusıkı toplu tabanca, 1 adet 7.65 Çapında U.S.A ibareli tabanca, 1 adet 7.65 Çapında LLAMA marka tabanca ve şarjörü içerisinde 6 (altı) adet fişek, 1 adet 7.65 Çapında U.S.A ibareli tabanca, 1 adet Sarsılmaz Tongfoglio Made In İtaly marka tabanca ve silaha ait 2 (iki) adet şarjör ile 29 (yirmi dokuz) adet fişek, 1 adet 7.65 Çapında Browning marka tabanca ve tabancaya ait 6 (altı) adet fişek, 1 adet Zoraki Mod 914 marka kurusıkı tabanca ve tabancaya ait şarjör içerisinde 5 (beş) adet fişek, 1 adet Blow marka kurusıkı tabanca ve tabancaya ait 47 (kırk yedi) adet fişek olmak üzere toplam 8 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilmiş olup, şüpheli şahıslar ve silahlar hakkında gerekli adli-idari işlemler başlatılmıştır. İlimiz genelinde her türlü asayiş olayının engellenmesine yönelik yürütmekte olduğumuz çalışmalar kararlılıkla sürdürülecektir."

O SİLAH PKK'LILARDAN ÇIKTI

Öte yandan, Siirt'in merkez Ormanardı köyü kırsalında çıkan çatışmada 16 Kasım 2017'de etkisiz hale getirilen 3 PKK'lı terörist ile birlikte ele geçirilen bir tabancanın, 16 Aralık 2010'da Mardin'in Dargeçit ilçesinde PTT binası önünde yapılan saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Kenan Erdem'e (35) ait olduğu ortaya çıktı. Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Şehidimizin kanı yerde kalmamıştır" denildi.

 BİR ARAÇTAN AÇILAN ATEŞLE

Mardin'de, Dargeçit İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli 2 çocuk babası Erdem o tarihte akşam saldırıya uğrayarak şehit olmuştu. Bir araçtan uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu şehit olan Erdem'e saldırının düzenlendiği yerde yapılan incelemede, 21 boş kalaşnikof kovanı bulunmuştu.

BİR AY SÜREYLE YASAK

Bitlis genelinde yapılacak olan her türlü gösteri, yürüyüş, miting ve toplantı gibi tüm etkinlikler valilik iznine bağlanırken; açlık grevi, çadır kurma, oturma eylemleri ise bir ay süreyle yasaklandı.

Bitlis Valiliği, Türkiye genelinde son günlerde milletin birlik ve bütünlüğüne kasteden terör eylemlerini çok farklı yol ve yöntemlere başvurarak sürdüren terör örgütlerinin zaman zaman anayasa ve yasalarla güvence altına alınan toplantı ve gösteri yürüyüşleri, protesto eylemleri gibi temel hak ve hürriyetleri istismar edildiği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz