Suriyelilere kızılay eli!

Türk Kızılayınca gönderilen giyim, gıda, battaniye, temizlik malzemesi ve mamadan oluşan yardımı malzemeleri, Suriyeli ailelere dağıtıldı.

Suriyelilere kızılay eli!

Diyarbakır'da bulunan bine yakın Suriyeli aileye, Türk Kızılayı Genel Merkezince, yardım yapıldı.

Diyarbakır'a Kızılay tarafından gönderilen giyim, gıda, battaniye, temizlik malzemesi ve mamalar Suriyeli muhtaç ailelere dağıtılıyor. Diyarbakır'da, bir depoda toplanarak yardıma muhtaç Suriyeli ailelere dağıtımı sürerken, yardımı alanlardan ve Diyarbakır'da öğretmenlik yapan Suriyeli Yasir İbrahim, yardımları Suriyeli muhtaçlara ulaştırdıklarını söyledi.

 İbrahim, 6 tır yardım geldiğini belirterek, şunları dile getirdi:

6 TIR YARDIM

"Yardımları önce okuyan Suriyeli öğrencilerin ailelerine dağıtıyoruz, ardından diğer sığınmacılara veriyoruz. Bin aile için malzeme gönderildi. Düzenli bir şekilde plan yapıp dağıtımını yapıyoruz. Hepsi çok mutlu oldu. Bazı sığınmacılar kısa süre önce Halep'ten geldi. Battaniye, yiyecek ve içecekleri yok. Biz de buradan adreslerine götürüyoruz. Suriye'de savaş var ve sadece Türkiye bize kapı açtı. Yapılan yardımlardan dolayı çok mutluyuz."

 Ethem Sagir de gönüllü olarak Suriyelilere yardım ulaştırdıklarını ifade ederek, "Türkiye devletine ve halkına teşekkür ederiz. Suriyeli vatandaşlara her türlü yardımı yapıyorlar. Rabbim hem Türkiye hem de halkından razı olsun." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz