Terörle değil hizmetle var!

Siirt'in Eruh ilçe belediyesine yapılan görevlendirmenin ardından ilçenin modern bir görünüm kazanması ve vatandaşların hak ettiği hizmetlere kavuşması için hizmet atağı başlatıldı.

Terörle değil hizmetle var!

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) gereği Eruh Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Murtaza Dayanç, vatandaşları özlemle bekledikleri hizmetlerle buluşturmak için temizlik, yol ve park çalışmalarının yanı sıra modern kentleşmenin önünü açacak yeni imar planını da uygulamaya koydu.

"Daha mutlu ve huzurlu bir kent" sloganı ile yürütülen çalışmalarda, ilçenin temel sorunu olan içme suyu konusundaki sıkıntının giderilmesi için 2 bin 500 tonluk yeni su deposu yatırım programına alındı.

İmardan yola, temizlikten konuta, içme suyundan sosyal alanlara kadar ilçede kapsamlı şekilde belediye hizmetlerine kavuşacak vatandaşlar, hazırlanan projelerin hayata geçirilmesini heyecanla bekliyor.

- "Çözüm ortakları ile çalışıyoruz"

Dayanç, ilçeye modern bir görünüm kazandırmak için hayata geçirecekleri projeleri anlattı.

Eruh Belediyesine görevlendirilmesinin ardından belediyecilik hizmetlerine hız verdiklerini ifade eden Dayanç, "Daha mutlu ve huzurlu bir kent" sloganı ile ilçedeki vatandaşlara hak ettikleri kaliteli hizmeti sunma noktasında hazırladıkları projeleri uygulamaya başladıklarını belirtti.

Dayanç, bu kapsamda belirledikleri kısa ve orta vadeli hedefleri çözüm ortakları ile birer birer hayata geçirmek için çalıştıklarını dile getirerek, "Bu 'çözüm ortakları' dediğimiz, bu dönemde devletimizin ilgili bakanlıkları ve yatırımcı kuruluşlarının yanı sıra, kardeşlik ilişkisi kurduğumuz Bursa Büyükşehir Belediyesi de ilçemize yönelik yatırımlarda bizlere ciddi destekler sunmaktadırlar. Dolayısıyla buradan destek sunan tüm kurum ve kuruluşlara ilçe halkı adına şükranlarımı arz ediyorum." dedi.

"Belediyecilik, çukur ve barikatçı terör örgütlerine, ideolojik saplantılara değil, vatandaşın emrine amade olmaktır. Görev yaptığımız sürede belediyeciliğin, vatandaşa hizmet etmek olduğunu, yörenin sosyoekonomik kalkınmasına katkı sunmayı, adaletli bir yönetim sergilemeyi gerektirdiğini göstereceğiz." ifadelerini kullanan Dayanç, bunun kendileri için tarihi bir misyon olduğunu vurguladı.

- "Vatandaşlarımızın memnuniyeti doğru çizgide ilerlediğimizin kanıtı"

Doğru bildikleri yoldan ayrılmadan ilçeyi bu hizmetlerle buluşturacaklarını kaydeden Dayanç, bu uğurda ellerini değil gövdelerini taşın altına koyduklarını vurguladı.

Dayanç, "Hedefimiz bir yıl gibi kısa bir sürede Eruh ilçemizi hak etmediği köy görünümünden, modern bir kent görünümüne kavuşturmaktır. Bunu da devletimizin kudreti, milletimizin desteği ve çalışma ekibimin üstün gayreti ile yapacağız.Ya başaracağız ya başaracağız başka yolu yok. Vatandaşımızın yüzde 90'lara varan memnuniyeti de doğru çizgide ilerlediğimizin kanıtıdır. Çalışmalarımızı destekleyen tüm Eruhlu hemşehrilerime teşekkür ediyorum." diye konuştu.

 - "Yeni imar planı çalışmaları başlatıldı"

Dayanç, ilçede gerçekleştirecekleri çalışmaları şöyle anlattı:

"Öncelikle ilçemizde hafta sonları da dahil, günde iki kez çöpler toplatılmaya başlandı ayrıca cadde, sokak ve meydanlar da her gün temizleniyor. Beyaz masa uygulamasına geçilerek vatandaşlarımızın talepleri süratle giderilmeye başlandı. İlçedeki cadde ve sokaklarda nizami genişletme işlemleri ile modern kentleşmenin önünü açacak yeni imar planı çalışmaları başlatıldı. İlçe mezarlığı çevre düzenlemesi ve ihata duvarları tamamlandı. Taziye evi inşaatına başlandı. İki aylık süreçte ilk etapta yaklaşık 20 bin metrekarelik kilitli parke taşı kaplama işi yapıldı. Belediye binası vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verecek şekilde restore edildi. Vatandaşlarımıza daha hızlı hizmet sunabilmek için belediye araç ve makine parkı güçlendirildi. Bu anlamda 5 yeni araç temin edildi, 5 aracın da siparişi verildi."

 - 2 bin 500 tonluk su deposu yatırım programına alındı

İlçenin temel sorunu olan içme suyu sıkıntısını gidermek için de çalışma başlattıklarını belirten Dayanç, bu kapsamda İller Bankası ve Devlet Su İşlerinden destek alarak gerekli etüt çalışmalarının yapıldığını kaydetti.

Dayanç, ayrıca 2 bin 500 tonluk yeni su deposunun yatırım programına alındığını aktardı.

İlçe otogarı için hazırladıkları projenin ihale aşamasına geldiğini ifade eden Dayanç, Orman İşletme Müdürlüğü ile Botanik Park Kent Ormanı'nda mesire alanı düzenlemesine başlandığını söyledi.

Dayanç, ilçe merkezindeki 4 ilköğretim okulunun bahçe ve çevre düzenlemesinin yapıldığını, şehir meydanı ve Cumhuriyet Caddesi için sokak sağlıklaştırma, cephe giydirme ve peyzaj projelerinin hazırlatılarak ihale aşamasına gelindiğini anlattı.

- "TOKİ konutları için talep toplanıyor"

İlçe merkezinde farklı lokasyonlarda aileler ve çocuklar için hazırlanan 4 park projesinin ihale aşamasında olduğunu belirten Dayanç, şöyle devam etti:

"TOKİ ile irtibata geçilerek vatandaşlardan talep toplanmaya başlandı. Bu sayede ilçemizin en önemli sorunlarından olan sağlıklı konut sorunu da çözüme kavuşturulacak. Bunların dışında, ilçeye yönelik merkezi idare yatırımları da bu süreçte hız kazanmış olup Hükümet Konağı Projesi'ne başlandı. Maliye lojmanları yerine 48 daire ve 11 iş yeri için hazırlanan proje, onay aşamasında. Gençlik Merkezi Projesi 2017 yılı yatırım programına alındı. Görev yaptığımız süre içerisinde ilçe halkının talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir."

- "Emeği geçenlerden Allah razı olsun"

Belediye tarafından ilçede kısa sürede hızla yürütülen çalışmalar vatandaşların takdirini topluyor.

Vatandaşlardan Ömer Beştaş, yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Beştaş, ilçede çok güzel çalışmaların gerçekleştirildiğine dikkati çekerek, "Emeği geçenlerden Allah razı olsun." dedi.

Şakir Kaya da görevlendirmenin ardından belediyenin çok yoğun bir çalışma başlattığını belirterek, Kaymakam Dayanç'ın ilçenin sorunlarını yerinde belirlediğini aktardı. Kaya, yol, su, çocuk parkları çalışmalarının hızlı bir şekilde başladığını anlatarak, vatandaş olarak sunulan hizmetten çok memnun olduklarını kaydetti.

- "Vatandaşın verdiği vergiler, hak ettiği yerde kullanılıyor"

Esnaf Esat Teymurtaş da belediye bütçesinin tamamen hizmet için kullanıldığını vurguladı.

Eruh'un kentsel bir dönüşüm içerisinde olduğuna dikkati çeken Teymurtaş, "İlçe olarak çok daha modern bir döneme giriyoruz. Çok büyük çalışmalar söz konusu. Vatandaşın verdiği vergiler, hak ettiği yerde kullanılıyor." ifadelerini kullandı. Teymurtaş, ilçenin düzenli şekilde temizlendiğini dile getirerek, cadde ve sokaklarda düzenleme yapıldığını, parkelerin yenilendiğini, ilçeye otogar yapıldığını anlattı.

"Vatandaş olarak belediye çalışmalarından çok memnunuz." diyen Teymurtaş, bu çalışmaların devam etmesi dileğinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz