Tilki'nin konserinde patlama; 6 yaralı!

Diyarbakır'da Aleyna Tilki'nin sahneye çıktığı salonda patlama meydana geldi. El yapımı ses bombası olduğu tahmin edilen patlayıcılar esnasında oluşan izdihamda, 6 kişi yaralandı.

Tilki'nin konserinde patlama; 6 yaralı!

Merkez Kayapınar İlçesi Diclekent Semti'ndeki bir restoranda sahneye çıkan Aleyna Tilki, platformda şarkı söylerken peş peşe patlama meydana geldi. Patlama sonrası çıkan izdihamdan 6 kişi yaralandı, Aleyna Tilki ise yara almadı. Saldırganların 12-13 yaşında olduğu, kafeye 2 boru tipi el yapımı patlayıcı atıldığı öğrenildi. Aleyna Tilki'nin menajeri, saldırının mekana giremeyen seyircilerden bir ya da birkaçı tarafından yapıldığını iddia etti.

Öte yandan, saldırının ardından birçok Twitter hesabından HDP milletvekili Altan Tan'ın da konserde kulağından yaralandığı iddia edildi. Altan Tan bu iddialara Twitter hesabından yanıt verdi. "Evimde misafirlerimle beraberim. Çıkan haberler gerçek değildir. Patlamada yaralanan kardeşlerimize Allah'tan şifa diliyorum." dedi.

DİYARBAKIR merkez Kayapınar İlçesi'ndeki bir salonda sahneye çıkan Aleyna Tilki, platformda şarkı söylerken patlama meydana geldi. Patlamada 6 kişi yaralandı.

Merkez Kayapınar İlçesi Diclekent Semti'ndeki bir restoranda sahneye çıkan Aleyna Tilki, özel olarak oluşturulan platformda şarkı söylerken, peş peşe patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte izdiham yaşandı. İzleyiciler, panik içerisinde dışarı çıkabilmek için birbiriyle yarıştı. Bu esnada 6 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen amnbulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Olay yerine gelen polis inceleme başlatırken, patlamaya el yapımı patlayıcının neden olduğu belirtildi.

6 KİŞİ İZDİHAMDAN YARALANDI

Aleyna Tilki konserinde meydana gelen olayla ilgili yetkililerden açıklama geldi. Yetkililer, konser sırasında ses bombasına benzer peş peşe 3 küçük patlama meydana geldiğini ve bunun üzerine, içerde bulunanların panik içerisinde dışarı çıktığını, bu sırada 6 kişinin yaşanan izdiham nedeniyle yaralandığını söyledi.  Olayın her yönüyle araştırıldığı, soruşturma sonunda ortaya çıkacağını söyledi.

ALEYNA TİLKİ'NİN SAĞLIK DURUMU İYİ

Öte yandan, saldırıda, genç şarkıcı Aleyna Tilki yara almadı. Tilki'nin menajeri Melek Sarıgil, saldırının mekana giremeyen seyircilerden bir ya da bir kaçı tarafından yapıldığını söyledi. Sarıgil, saldırı sonrasında mekanın camlarının kırıldığını söylerken, Aleyna Tilki'nin yara almadığını söyledi.

TWITTER'DAN DA AÇIKLAMA YAPTI

Genç şarkıcı saldırıdan kısa bir süre sonra da Twitter'dan açıklama yaptı. Aleyna Tilki yaptığı açıklamada "Biz iyiyiz arkadaşlar." mesajını paylaştı.

ELEŞTİRELERE DE TEPKİ VERDİ

Tilki, “Diyarbakır’da ne işi var” eleştirilerine yanıt verdi. Tilki, “Bayrağımız göklerde dalgalandıkça, biz her yerdeyiz. Doğusu batısı olmaz ki. İnsanların, ülkemizin en çok motivasyona ihtiyacı var” dedi.

'EVİMDE MİSAFİRLERİMLE BERABERİM'

Öte yandan, saldırının ardından birçok Twitter hesabından HDP milletvekili Altan Tan'ın da konserde kulağından yaralandığı iddia edildi.  Altan Tan bu iddialara Twitter hesabından yanıt verdi.

Tan'ın mesajı şöyle: "Diyarbakır'daki bir konserde meydana gelen patlamadan haberim yok. Evimde misafirlerimle beraberim. Çıkan haberler gerçek değildir. Patlamada yaralanan kardeşlerimize Allah'tan şifa diliyorum. Hayırlı akşamlar."

5 YARALI TABURCU EDİLDİ

Tedavileri tamamlanan 5 yaralı taburcu edilirken, sırtına şarapnel parçası isabet eden bir kişinin Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor. Bombalı saldırının ardından Aleyna Tilki konsere son vererek kaldığı otele geçti, bu sabah da kentten ayrıldı.

SALDIRIYI YAPANLAR ARANIYOR

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri saldırının hemen ardından bölgede operasyon başlattı. Polis, salonun dışındaki güvenlik kamerası çalışmadığı, içerdeki kameranın da o sırada başka tarafı gösterdiği için görgü tanıklarının verdiği eşkal ve saldırganların kaçış güzergahındaki mobese kameralarına ait görüntülerini incelemeye aldı. Görgü tanıkları, saldırıyı 13-14 yaşlarındaki 2 kişinin gerçekleştirdiğini anlattı.  Polisin, patlamada ihmalin olup olmadığı ve saldırganların yakalanması amacıyla başlattığı soruşturma devam ediyor.

ÜST ARAMASI YAPILMIŞ

Saldırganların hedef aldığı salonun alkol ruhsatı bulunmadığı, Aleyna Tilki'nin konseri için de özel izin alındığı, konser öncesi özel güvenlik görevlileri ve bir polis ekibinin salon girişinde görev yaptığı izleyicilerin üst aramasının geçirilerek salona alındığı belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz