Türkülerimiz meydanlarda

Diyarbakır'da 4 yıl aradan sonra ilk kez açık hava etkinliği düzenledi. Sanatçı Mikail Aslan ve Hivron'un sahne aldığı etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, “Biz yine buradayız, türkülerimiz meydanlarda” dedi.

Türkülerimiz meydanlarda

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı’nın “Yaşam bizim söz bizim” sloganıyla düzenlediği Koşuyolu Parkı Açık Hava Etkinlikleri büyük konserle başladı. Uzun bir aradan sonra ilkez kentte bir açık hava etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe HDP’li milletvekilleri ve belediye başkanlarının yanı sıra partinin Gençlik Meclisi ve Genç Kadın Meclisi üyelerinin de aralarında bulunduğu, sanatçılar, tiyatrocular ve çok sayıda kişi katıldı.

‘KARANLIK GÜNLER GERİDE KALDI’

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık, 2015 yılından bu yana kentte ilan edilen sokağa çıkma yasakları ve çatışmaları hatırlatarak, “Öylesi karanlık günler yaşadık ki, bir birimizin gözlerine bakamaz hale geldik. O karanlık günler geride kaldı. Bu etkinliklerle bir araya gelerek, hem kültürümüze hem sesimize hem de mücadelemize sahip çıkacağız” dedi.

MIZRAKLI: YARIN BİZİMDİR

DBB Başkanı Selçuk Mızraklı, etkinliğe katılanları selamlayarak, “Hep beraber yürüsek ne sesler çıkarabiliriz, dünya görsün” diye konuştu. Uzun zaman sonra kent halkının özlemini çektiği etkinlikte buluştuklarını dile getiren Mızraklı, “Hepimizin yüreklerinde kocaman emek, sevda büyümüş. Hafızasından aldığı güçle yarın yürüyen gençler, kadınlar görüyorum. Yarın bizimdir” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKÜLERİMİZ MEYDANLARDA’

Halkın barışa özlem duyduğunun altını çizen Mızraklı, “Biz her zaman iyiden, haktan, doğrudan yana olduk. Bu halk; gri bulutların dağıldığı, barış zılgıtlarının ve halaylarının özlemiyle yaşıyor. Bizler barışa sevdalı olan, bugün cezaevlerinde olan Gültan Kışanak’a, Fırat Anlı ve Osman Baydemir’e, Selahattin Demirtaş’a selam olsun. Biz yine buradayız, türkülerimiz meydanlarda” diye belirtti.

‘EM BI HEVRE KEYFXWEŞ IN’

Mızraklı, şunları söyledi: “Biz her zaman kültürün, sanatın ve festivallerin başkenti olan Amed’te, yeniden barışa giden yolu, barış dinamiklerini ve barış aklını buradan öreceğiz. Bunu yaparken, geçmişimizde biriktirdiğimiz değerler ve hafızayla yabancılaşmadan sürdüreceğiz. Bunu bir söz olarak değil, bir pratik olarak öngörüyoruz. Em bi tenê nexweş in, lê bi hevre pir keyfxweş in.”

HİVRON'DA BULUŞMA MUTLULUĞU

Sahne alan sanatçı Hivron, uzun zamandır kentte konser düzenleyemediklerini belirterek, “Sizinle buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Umut ediyorum ki; festivale sahip çıkacaksınız” dedi. Hivron’un seslendirdiği ve gençlerin eşlik ettiği ezgiler ardından sanatçı Mikail Aslan sahne aldı.  Koşuyolu Parkı Açık Hava Etkinlikleri dün gece de devam etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz