Ulu Cami çevresi restore ediliyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde İslam'ın 5. Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen tarihi caminin çevresinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce başlatılan çalışmaların gelecek ay tamamlanması planlanıyor.

Ulu Cami çevresi restore ediliyor

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde tarihi Ulu Cami çevresinde çevre düzenlemesi kapsamında restore çalışmaları başladı.

İslam'ın 5. Haremi Şerif'i olarak kabul edilen, ibadetin yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği tarihi camide başlatılan çalışmalar kapsamında bazalt ve mermer döşemesi, su yalıtımı, süs havuzu ve yerden aydınlatma yapılıyor, halkın dinlenmesi amacıyla cami önüne banklar kuruluyor.

Kent sakinleri de önümüzdeki aylarda tamamlanması beklenen çalışmaları meraklı gözlerle takip ediyor.

Kentin ve caminin her türlü güzel hizmete layık olduğunu vurgulayan vatandaşlar, “Biz ne ekersek çocuklarımız onu biçer. Biz ne yaparsak, çocuklarımız onu takip eder. Güzel eserler bırakmamız gerekiyor çocuklarımıza. İleride çocuklarımız ve torunlarımız için çok hayırlı olacaktır." dedi.

Caminin önünde tespih satışı yapan Murat Çınar, çalışmalarla caminin çevresinin de güzel bir görünüme kavuşacağını ifade etti.

Sur'da huzurun tesis edilmesinin ardından hükümetin onarım çalışmalarını hızlandırdığını dile getiren Çınar, projenin uygulanmasıyla güzel sonuçların ortaya çıkacağına inandığını anlattı. Çınar, "Ulu Cami'nin çevre düzenlemesi yapılırsa en azından görüntü güzel olur. Gelenler camiyi gezerken buralarda oturup, sohbet edebilecekler. Proje güzel." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz