Yıl sonu sergi coşkusu!

Fatih, Aziziye, Şehitlik ve Fatih Paşa Aile Destek Merkezleri kursiyerleri, yaptıkları resimleri sergiledi. Yılsonu sergisi, halka açık tutulurken, açılışı Vali Hüseyin Aksoy'uh eşi Hülya Aksoy yaptı.

Yıl sonu sergi coşkusu!

Diyarbakır Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanlığı tarafından düzenlenen Fatih, Aziziye, Şehitlik ve Fatih Paşa Aile Destek Merkezleri kursiyerleri tarafından yapılan resimlerin sergilendiği yılsonu sergisi açılışı çoşkulu bir etkinlikle yapıldı.

Açılış törenine Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy, Vali Yardımcısı Tuğba Koşal, Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal’ın eşi Nesrin Bal, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’nın eşi Lütfiye Atilla, Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan'ın eşi Feriha Aslan, İş Kadını Zekiye Allahverdi, Beyaz Ay Derneği Başkanı Nezihe Kent, kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı. Açış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Koşal şunları söyledi:

“Aile destek merkezlerimizin yılsonu resim sergisinin açılışını yapmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Hepinize katılımınızdan ötürü teşekkür ediyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın destekleri ile oluşturduğumuz Aile Destek Merkezleri projesi kapsamında İlimiz genelin 20 Aile Destek Merkezi (ADEM) bulunmaktadır. Açılışlarından itibaren ADEM’lerimizde toplam 991 kurs verilmiş ve 22 bin 415 kursiyerimiz bu kurslardan faydalanmıştır. ADEM’lerde kadınlarımızın sosyali kültürel, mesleki becerilerine katkı sunmak amacıyla tekstil, okuma-yazma, el sanatları, istihdamı geliştirmeye yönelik kurslar gibi çeşitli kurslar açılmaktadır. Kurslarımıza devam eden kadınlarımız sertifika alarak eğitimlerini tamamlamaktadırlar. Bunun yanı sıra, kurslarımıza katılan hanımlarımızın çocuklarının da anneleri ile beraber gelebilmeleri adına ADEM’ler bünyesinde ana sınıflarımız mevcuttur."

Valiliğe bağlı 4 ADEM’nin açılış tarihinden bugüne kadar 469 kurs verildiği ve 10 bin 293 kursiyerin kurstan faydalandığını ifade eden Vali Yardımcısı Koşal sözlerini şöyle tamamladı;

"Şuan itibari ile 50 kurs mevcut olup, 994 kursiyerimiz kurslara katılmaktadır. Ayrıca Sayın Valimizin talimatları ile ADEM’lerde, Halk Eğitim Merkezlerinde ve ÇATOM’larda kurslarımıza devam eden kadınlarımızın ürettikleri ürünlerin sergileneceği bir El Sanatları Sergi Merkezi oluşturduk ve açılışını gerçekleştirdik. Birazdan Valiliğimize bağlı 4 ADEM’deki kursiyerlerimizin büyük özveri ve titizlikle hazırladıkları ürünlerin sergi açılışını gerçekleştireceğiz. Konuşmama son verirken başta Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’a ve değerli eşi Hanımefendi Hülya Aksoy’a ADEM’lerde ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında görev yapan mesai arkadaşlarımıza, bu güzel ürünlerin ortaya çıkmasını sağlayan kadınlarımıza ve sergimiz açılışına gelerek bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Konuşmanın ardından Fatih Aile Destek Merkezi folklor ekibi tarafından halk oyunları sergilendi. Daha sonra Aziziye Aile Destek Merkezi öğrencilerinden oluşan çocuk korosu tarafından bir müzik dinletisi gerçekleştirildi.  Dinletinin ardından kesilen kurdele ile yılsonu sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz