Yılbaşı akşamı sizi bağımlılık batağına çekmesin

Yeşilay Diyarbakır şube başkanı Yahya Öger, yılbaşı kutlamalarında alkolün istenmeyen sonuçlara yol açtığını belirterek, "Yeni yıla sevdiklerimizle sağlıklı girmenin mutluluğunu alkol bozmasın" dedi.

Yılbaşı akşamı sizi bağımlılık batağına çekmesin

Yazılı açıklamada bulunan Öger, kutlanan yıl başı maalesef alkolün bolca tüketildiği gençlerin tamamen bir özenti uğruna geleceğini ateşe verdiği zamanlar olduğunu ifade ederek,  alkol alarak kontrolünü kaybeden kişilerin kendileri ve çevreleri için tehdit oluşturabileceğini vurgulayarak, alkolün zararlarına dikkati çekti. Geçen yıl bu konuda farkındalık yaratmak için etkili çalışmalar yaptıklarını ifade eden Öger şunları kaydetti:

ALKOLE DİKKAT

"Yeni yıl eğlencelerinin yanlış bir anlayışla alkolle birleşmesine ve bu birleşmenin görünür, görünmez, kısa ve uzun vadeli çok sayıda zarara yol açmasına karşı durduk. Yeni yıla girmenin mutluluğu, alkol tüketimi nedeniyle kabusa dönüşmesin. Alkol, bir kadehi bile sağlık riskleri barındıran toksik bir maddedir. DSÖ, sağlık açısından alkol kullanımında güvenli bir alt sınırın olmadığını belirtiyor. Yeni yıla sevdiklerimizle sağlıklı girmenin mutluluğunu alkol bozmasın. Yılbaşı kutlamalarında alkol nedeniyle istenmeyen sonuçlar ortaya çıkıyor. Bu tehlikeye karşı farkındalık kazanalım, duyarlı olalım."

Kaynak: Diyarbakır Söz