Görüş Bildir

KALEMİN DİLİ

SİZİ VİCDANSIZLAR!…

Bakanlık açıklama yaptı; "gıda hilebazlarına" ilişkin.. Rakamlar korkunç.. Diyarbakır'dan da, 54 işletme var.. Neyse ki, bu yılki denetimlerde, önceki yıllara göre; "tek tırnaklı, çift tırnaklı" bir vahimlik yok..

***

Bu kez; "kırmızı et'e" kanatlı et takviyesi var.. Baktım; tüm işletmeler aynı "işten" ceza almış.. Ne var ki, listedeki isimlere baktığımda, şehrin en lüks, kendine toz kondurmayan, bir kebabı, 50 liranın altında olmayan işletmelerin olması;  der demez "sizi vicdansızlar" demek zorunda kaldım..

***

Marka diye böbürleneceksin.. Biz halis-muhlis "katkı" kullanmıyoruz, en baba taze, çepik "kırmızı et" kullanıyoruz diyeceksin.. Bir porsiyonu, çifte fiyatla satacaksın.. Ahali de; "pahalı olsun, ama temiz olsun" diye gelecek.. 

***

Sen de, aşağılık bir hilekarlıkla, kırmızı et yerine, gelen müşterine "kanatlı et'i" adana, urfa kebabı diye yutturacaksın, servis edip yedireceksin!… En hafif tabirle; "bu ne utanmazlıktır" böyle!

***

FİKRİ TAKİP'TEKİ ACAR!…

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Acar… Evet, iki hafta önce, "jet" bir kararla, "görevden" alındı.? Ki eşi de, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlığına getirilmişti.. Yani ikisi de; Van'a tayin edilerek, burada görevlendirilmişti..

***

Hadise; kurum camiasında.. Özellikle de, Diyarbakır'da çok farklı mülahazalara yol açtı.. Ben de buradan, iki kez okur sorgulamasıyla, vaziyete müdahil oldum… "İşin sırrı nedir" diye de, irdeledim..

***

Ki sizinle de paylaştım.? Bu iş, hayli derinlik içerdiği gibi; "rahatsızlık" veren bir boyutu olduğuna dair.. O da bende kalsın demiştim.. Hafta içi, sosyal medya üzerinden bir kaç resim paylaşımını okurlar, iletti..

***

Resim, İl Müdürü Acar'a ait.. Ve Diyarbakır'da, İl müdürlüğü sosyal failiyetleri kapsamında, ev ziyaretlerine ilişkin; "Müdür bey ailelerle görüştü, sorunlarını dinledi" gibisinden…

***

Kendi kendime nasıl olur dedim!… İki hafta önce, Van'a tayini çıktı.. "Derin mevzulu" bir tayin diye de, ifade edildi.. Şimdi ne oldu da, "tayın geri çekildi?"…

***

Galiba; mevzuu çift hamleli bir derinlik arz ediyor.. Neyse diyelim!.. Acar görevinin başında, deyip nokta koyalım!…

***

GÜZEL DE; "ADİL" DEĞİL…

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yeni bir çalışma başlatmış.. "Kurumsal Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi.." Projeye göre; çalışan annelere 24 ay boyunca "mali" destek sağlanacak.. Özellikle; 0-60 aylık çocukları olan, çalışan annelere her ay 100 euro.. Yani 650 TL destek sağlanacak..

***

Ancak ne var ki; bu proje Türkiye'nin 81 İl'ini kapsamıyor.. Ve; tüm çalışan annelere bu ödeme yapılmıyor.. Yani.. Yanisi şu; proje Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Malatya ve Elazığ'ı kapsıyor.. Sadece bu illere; "ödeme" yapılacak?.. Peki sadece niye bu iller.. Ve tabi ki; bu illerin "belirlenmesindeki" kriter nedir?..

***

Siyasi mi, politik mi, ideolojik mi?. Yoksa, Bakanlıkta "nüfuz ediciliğin" üstünlüğü mü?.. Galiba, hangi ilin "Bakanlıkta siyasi kulisi" yüksekse, söz sahipliği onda…

***

Arayan.. Maille tepkilerini dile getiren; çalışan annelerin sorgulama yaptığı gibi!.. "Bu ödemede, eşitlik ve adil, adaletli" nokta neresi?…

***

Biliyorum bazı okurlarım diyecektir, Bakanlığın son yıllardaki "sosyal, kültürel ve ekonomik" failiyetleri, hiç de "milli, yerli" ve ahalinin, değerleriyle örtüşmüyor ki!.. Şu anki proje örtüşsün..

Ne diyelim, haksız değiller..

***

FENA GÜLDÜM!…

Ne demezsiniz!.. Bu kadar "aksiyon ve gerilimin" içerisinde; gülmek mi?… Vallahi öyle… Lakin, şu Hakan var ya.. Bazen fena kahkaha attırıyor… baksanıza, CHP'nin içindeki; "MİT Elemanını" bulmuş…

Öyle ya!… Dün kaleme almıştım, Kemal Bey diyor ki;"millet ittifakını" MİT bozmaya çalışıyor.. Bir sonraki beyanında da; "isimleri" biliyoruz diye de, hamle yapmıştı.. Biz de, dün kaleme almıştık; "hele bi söyle" diye..

***

İşte, bu mülahazaya dair, Ahmet Hakan da dün iki kelam etmiş.. Ve "millet ittifakını" bozan, sabote eden kişinin, CHP'nin içindeki; "MİT Elemanı" Sezgin Tanrıkulu mu diye, çakmış..!

***

Bu kanıya da, yaşanan bir mevzuudan varmış.. Sezgin, Cumartesi annelerine yönelik, polis müdahalesini, eleştirmiş.. Ve şu yorumu yapmış.. "Bu Kürtlere karşı bir savaştır…"

***

İyi Parti'nin iki numaralı ismi Aytun Çıray da, Sezgin'e gönderme yapmış güya.. Demiş ki; "millet ittifakını sabote etmeye çalışmaktadır.."

***

İşte bu iki beyanı, Kemal Bey'in "MİT" mevzusuna getirmiş.. Ve aynen şöyle demiş… Yoksa.. Yoksa.. MİT'in CHP içindeki elemanı Sezgin Tanrıkulu mu?.?"

***

Doğrusu!.. Sezgin'le alakalı, "CIA Ajanı" polemiği ve "TR 705" kodu taşıdığı iddialarını, hatırlayınca.. Der demez fena bir kahkaha attım.. Öyle ki, gazetedekiler "hayırdır.. Millet şerde, sen keyiftesin…"

***

Buarada, yazıya nokta koyarken, flaş haber geldi.. Tabi ki, Sezgin Tanrıkulu'yla alakalı.. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "Barış Pınarı Harekatı'yla" ilgili sosyal medya paylaşımlarından dolayı, hakkında "resen" soruşturma başlattı.. İşte bu haberle, o fena haldeki kahkaham kesildi.. Sonra yine bir gülme başladı.. Ne iş yani?...

***

 

GÜNÜN SÖZÜ

Adalet ile gücü bir araya getirmek gerek; bunu yapabilmek için de adil olanın güçlü, güçlü olanın ise adil olması gerekir.


Bu Makale 964 kere okunmuştur.