14 kişilik ekip Diyarbakır da

Endonezya Ulusal Arama Kurtarma Ajansı'na bağlı 14 kişilik ekip Diyarbakır'da

Haberler 18.02.2023 - 00:30 Son Güncelleme : 17.02.2023 - 23:30

Endonezya Ulusal Arama Kurtarma Ajansına (BASARNAS) bağlı ekipler, enkaz altında kalan ve hayatını kaybettikleri belirlenen 2 Endonezyalının cesedinin çıkarılması için yürütülen çalışmaları takip etmek için Diyarbakıra geldi.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle merkez Yenişehir ilçesinde yıkılan Galeria İş Merkezinin üstündeki sitenin enkazında ekiplerin çalışması sürüyor.

Endonezyadan Türkiyeye gelen 47 kişilik ekip, depremden etkilenen Hatayda arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

ENDONEZYA EKİBİ

Diyarbakırda yıkılan Galeria İş Merkezinin üstündeki sitenin enkazında 2 Endonezyalının cansız bedeninin olduğunu öğrenen arama kurtarma ekibinden 14 kişi, beraberlerinde Gizi adlı arama kurtarma köpeğiyle kente geldi.

Endonezya vatandaşlarının cesetlerinin enkazdan çıkarılıp, ülkelerine gönderilmesinin ardından ekip yeniden Hataya dönerek, çalışmalara devam edecek.

Ekibin tercümanlığını yapan Endonezyalı Fahri Muhammad Fatih, AA muhabirine, ekibin 11 Şubattan bu yana Hatayda tam teçhizatla arama kurtarma çalışması yürüttüğünü söyledi.

Depremde Hatayda bir Endonezya vatandaşının hayatını kaybettiğini ifade eden Fatih, Maalesef Diyarbakırda da 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. 14 kişilik ekiple vatandaşlarımızı almaya geldik. İnşallah cenazelerini alıp Endonezyaya göndereceğiz. Hataydaki çalışmalarımız devam ediyor. Tekrar Hataya dönüp faaliyetlerimize devam edeceğiz. dedi.

Ana Sayfaya Git