17 yıldır tanı konulamıyor!

Diyarbakır’da yaşayan 37 yaşındaki Mehmet Salih Polat, 17 yıl önce Şanlıurfa’da vatani görevini yaptığı sırada silah dipçiğiyle sol karın bölgesine aldığı darbe sonrası mide kanaması geçirdi. O tarihten beri sürekli kanaması olan Polat’ın hastalığına, 427 kez endoskopi ve birçok işlem yaptırmasına rağmen teşhis konulamadı.

Haberler 09.06.2022 - 00:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rahatszl hakknda açklamalarda bulunan Mehmet Salih Polat, 17 yl önce silah dipçiiyle sol karn bölgesine ald darbeden sonra sürekli hem azdan hem de makattan kanamas olduunu aktard. Polat, anlurfada Harran Üniversitesine kaldrdlar. Orada tedavi gördüm. Oradan Diyarbakr Askeri Hastanesine sevkim yapld. Askeri hastanede de kanama oda bulunamad için taburcu edildim. Daha sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi, zmir Ege Üniversitesi, stanbul Cerrah Paa, çapa, Türkiyede gitmediim üniversite kalmad. Ama bir çözüm bulunamad. 1,5 yl u an burada bulunduum Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim Aratrma Hastanesinde yattm. Bütün hastanelerde uzun sürelerce yatp tedavi gördüm. Gittiim her hastanede endoskopiler yaplyor. Endoskopilerde kanama var. Ama kanama oda saptanamyor. Tan bu olarak konuluyor dedi.

17 YILDIR SADECE MAMA LE BESLENYORUM

u ana kadar 427nin üzerinde endoskopisi operasyonu geçirdiini dile getiren Polat, sözlerini öyle sürdürdü:

Kolonoskopi, sintigrapi, hariç. Bunlar söylemiyorum bile. 17 ylda 427nin üzerinde yaplan endoskopide de hiçbir ekilde tehis yaplamad. Tekrardan en son geçen hafta melanom ikayetiyle buraya geldim, gastroenteroloji polikliniine doktor direkt yat önerdi. Kan deerlerim epeyi dümütü. Tekrar iki ünite kan verildi, demir takviyesi yapld. Dün itibariyle de taburcu edildim. Bugünde Antalya Akdeniz Üniversitesine sevkim yapld. çünkü burada yapabilecekleri bir ey olmadn söylediler. 90 kilodan u an 57 kiloyum. Mama takviyesiyle besleniyorum. Kat bir ey yiyemiyorum. Sadece mama ile.

SADECE UNU STYORUM, BR TEHS KONULSUN

Bir ie girip kanamas olduktan sonra çk verildiini ifade eden Polat, Bu yüzden dolay çalamadm için maddi gelirim de yok. laçlarm doru düzgün alamyorum. Mama aldm zaman fark çkyor. Bazen mamalarm alamyorum. 15 kilonun üzerinde kaldrdm an hemen kanamam balyor. Sadece unu istiyorum. Bir tehis konulmasn, neyin nesi olduunu bilmek istiyorum. Bir çözüm bulunmasn istiyorum. Bu yüzden dolay hiçbir yerde çalamyorum. çok zor durumdaym. Genel cerraha beni yönlendirdiler. Orada ilem yapld. Bir süre sonra tekrar kanama balad. En son bana mideni alacaz dediler. Akdeniz Üniversitesi bunu söyledi. Ama o da kesin çözüm olmad için onu da ben kabul etmedim eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git